Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

GBP/USD paritesi, bugün İngiltere’de açıklanan büyüme oranının piyasada oluşan medyan beklentiye paralel açıklanmasının ardından 1.5615 seviyesine kadar yükseldi. Geçtiğimiz döneme göre çeyreklik bazda %0.7 büyüme kaydeden İngiltere ekonomisi, yıllık olarak da beklentiye paralel %2.6 seviyesinde açıklandı. Büyüme verisinin detaylarına bakıldığında, madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe üretim bir önceki döneme göre %7.8 oranında arttı. Bu veriyle birlikte 1989 yılından bu yana kaydedilen en hızlı artışın gerçekleşmiş olduğu görülüyor. Aynı zamanda Kuzey Denizi petrol ve gaz üretimi de %1.0 artmış durumda, bu oranın 2010’dan sonra yakalanan en hızlı büyüme olduğunu da belirtmekte yarar var. Fabrika üretimi ise geçtiğimiz çeyreğe göre %0.3 azalmış durumda. Paritenin ABD kanadında ise bugün açıklanacak olan PMI ve Tüketici Güveni verileri takip edilecek. Yarın ise akşam açıklanacak olan Fed kararları hareketliliğin artmasına neden olabilir.

GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; parite fiyatının 1.5930 seviyesinden başlayan düşüş trendiyle 1.5170 seviyesinden başlayan yükseliş trendi arasında sıkışma içinde olduğu görülmekte. Yaşanan sıkışma içinde ise 1.5500 seviyesinden geçen kısa vadeli bir yükseliş trendi daha oluşmakta üzere, bundan dolayı 1.5500 seviyesi ara destek olarak çalışabilir. Yaşanan sıkışma içinde yapılan Fibonacci çalışmasına göre 1.5550 ve 1.5460 seviyeleri ana destekler olarak çalışabilir, yukarı alanda ise 1.5640 seviyesi oldukça kritik bir direnç noktası konumunda. Bu direnç seviyesinin kırılıp 1.5675 bölgesinin üzerine geçilmesi paritede yeni bir yükseliş hareketinin başlaması neden olabilir.

Destekler: 1.5550 / 1.5530 / 1.5500
Dirençler: 1.5640 / 1.5675 / 1.5750

ssssssssssssss-001.jpg
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/