Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı - İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Bugün sabah saatlerinde açıklanan İngiltere konut fiyatlarının 2013 Mayıs ayı (%8.8) sonrasındaki en düşük artış oranını kaydetmiş olması Sterlinde değer kaybı yaşanmasına neden oldu. 2014 Ağustos ayında %11.0 artan konut fiyatları, bugün açıklanan veriyle birlikte, son bir yılda %3.2 seviyesine kadar gerilemiş oldu. Bugün sabah saat 9.00’da açıklanan veri sonrasında Sterlin / Dolar paritesinin 1.5500’dan 1.5430’a doğru değer kaybettiği görüldü. Öğlenden sonra ise ABD verilerin etkisiyle birlikte paritede yaşanan değer kaybı devam etti. Haziran ayında %2.3 olarak açıklanan ABD GSYİH oranı ikinci okumada %3.7’ye revize edildi. Çekirdek kişisel tüketimde ise herhangi bir değişim yaşanmadı. ABD büyüme verisinin içeriğine bakıldığında yaşanan yükselişin tüketici harcamaları, hizmet harcamaları, dayanıklı ve dayanıksız mallardaki artış ile desteklendiği görülüyor. Parite için yarında oldukça kritik bir gün olacak. Yarın İngiltere’de açıklanacak olan ikinci çeyrek GSYİH ve ABD’de açıklanacak olan Temmuz ayı kişisel gelir ve harcama verileri takip edilecek.
 
GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; 1.5085 seviyesinden başlayan yükseliş eğiliminin sonlandığı görülmekte. Nisan ayı sonrasında görülen dip ve tavan seviyeleri arasında yapılan Fibonacci hesaplamasına göre 38,2’lik bölgeye denk gelen 1.5400 bölgesi ilk destek seviyesi olarak takip edilebilir. Bu bölgeden gelecek tepki alımlarında 1.5500 seviyesi direnç olarak izlenebilir. Değer kaybının devam etmesi durumunda ise 1.5330 seviyesi destek olarak izlenebilir.
 
Destekler: 1.5405 / 1.5330 / 1.5245
Dirençler: 1.5500 / 1.5605 / 1.5675

tablo-6.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

 

Bu konularda ilginizi çekebilir