Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan - İntegral Menkul Değerler Analisti

USD/JPY paritesi ABD’den gelen Nisan ayı kişisel gelir ve harcamalar verisinde beklentilerin genel olarak karşılanamaması ile yükselişteki ivme kaybını devam ettiriyor. Verinin detayı incelendiğinde Nisan ayı döneminde harcanabilir gelirdeki %0,4’lük artış olumlu görülmekle birlikte, harcamalarda aynı performansın görülmemesi ve aylık bazda harcamalarda artış olmaması, olumsuz algıya neden oluyor.

Haftaya başlarken, geçtiğimiz hafta başlayan rallinin hız kestiği ve piyasaların dikkatini Cuma günü açıklanacak olan Mayıs ayı istihdam verisine yoğunlaştırdığı görülüyor. Fed’in Haziran toplantısından önce takip edeceği son ve en önemli makroekonomik veri olan istihdamda Mart ayındaki zayıf görünüm sonrası Nisan’da yeniden 200 binin üzerine çıkan tarım dışı istihdam değişimi, Mayıs ayına ait beklentileri de 200 bin üzerinde tutuyor.

vahaptastan.jpgGeçtiğimiz hafta açıklanan Mayıs ayı hizmetler sektörü PMI verisinde sektörün geçtiğimiz yıl Haziran ayından bu yana istihdamdaki en keskin yükselişi yapmış olması da Mayıs ayına ait beklentilerin 200 bin üzerinde olmasında etkili. Bugün açıklanan imalat PMI verisinde de istihdama ilişkin güçlü sinyaller yer alıyor.

USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde yükselişte 124,30 direncinin aşılamadığı ve kısa vadeli üçgen formasyonu hazırlığı olduğu görülüyor. Yükselişte 124,30 direncinin üzerinde tutunma sağlanabilirse 124,65 ve 125,30 dirençleri takip edilebilir. Geri çekilmede ise 123,30-60 destek bölgesi ve 122,75 desteği göze çarpmakta.

untitled-3-006.jpguntitled-3-006.jpg