Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı

USD/JPY paritesi ABD’de açıklanan perakende sektörü verilerinin zayıf gelmesi ile birlikte haftalık kazançlarını azaltırken, paritede Yen kanadı Yunanistan ve Çin’i izlemeye devam ediyor. ABD’de perakende sektörü verisine bakıldığında satışların Haziran ayında %0,3 düştüğü görülmekte. Japonya’da ise veri akışı yoğun olmazken, parite yarın açıklanacak Çin verilerini izleyecektir. Şangay borsasının 4 haftalık düşüşü Yen talebini güçlendirmişti. Yarın Çin’de ikinci çeyrek büyüme verisi takip edilecek. Beklentiler Çin’in %6,8 düzeyinde büyüyebileceği yönünde. Paritede Yen kanadının takip ettiği bir diğer konu ise Yunanistan. Anlaşma haberi gelmesi ile birlikte 123,75 direncine kadar yükselen parite için yarın Yunanistan parlamentosunun yapacağı oylama önemli olacak. Yarın ayrıca Japonya Merkez Bankası’nın toplantısı gerçekleşecek. Toplantıdan çıkacak karar ile birlikte BoJ’un ekonomik görünüme ilişkin bakışı paritede hareketliliğe neden olabilir.

USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde geri çekilmede 122,90 desteğinden tepki alımı geldiği görülmekte. Paritede bu desteğin kırılması ve altında kalıcılık sağlanması paritenin yeniden düşüş trendine girmesine neden olabilir. Yükselişte ise 123,75 ve 124,15 dirençleri takip edilebilir.

Dirençler: 123,75 / 124,15 / 124,70
Destekler: 122,90 / 122,45 / 122,00

joy.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/