Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan / İntegral Menkul Değerler Analist

USD/JPY paritesi veri akışının yoğun olmaması dolayısıyla hacimsiz piyasada yatay seyrini koruyor. ABD kanadında önemli bir veri bulunmazken, Japonya’da ise BoJ’un 18-19 Haziran’da yaptığı toplantının tutanakları takip edildi. Tutanaklarda enflasyona dair vurgular önemli olurken, 2016 mali yılının ilk yarısında enflasyonun %2 hedefine ulaşılacağı beklentisi hakim. Paritenin seyri açısından Yen’in genel hareketi son 1 ayda belirleyici olurken, hem Yunanistan krizinin çözüme daha yakın olması, hem de Çin’den gelen büyüme verileri sonrası Şangay endeksindeki yükseliş çabaları, artan Yen talebini azaltıyor ve paritedeki yükselişin ana etkenini oluşturuyor. İkinci olarak ise Fed Başkanı Yellen’ın ilk faiz artırımı için 2015 yılını öne çıkarması da Dolar’ın güç kazanmasında önemli rol oynamakta. Veri akışı Japonya’da Perşembe gününden itibaren yoğunlaşmaya başlayacak. ABD’de ise Cuma günü imalat sektörü PMI verisi takip edilecek.

USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde 124,20 direncinin kırılması sonrası bu seviyenin üzerinde tutunma çabası dikkat çekiyor. Paritenin yeniden 124,20 direncinin altına sarkması durumunda 123,75’lere doğru baskı artabilir. Yüktelişte ise 124,70-85 direnç bölgesi göze çarpıyor.

Dirençler: 124,70 / 125,35 / 125,85
Destekler: 123,75 / 123,30 / 122,90 

jpyswdad.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/