Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan - İntegral Menkul Değerler Analisti

USD/JPY paritesi 120,40 direncini aşmakta zorlanıyor. Hafta içerisinde Çin’den gelen PMI verisi sonrası küresel piyasalarda geçtiğimiz haftaya göre nispeten daha küçük bir dalga oluşurken, Yen’deki güvenli liman talebinin arttığı görülmüştü. Asya piyasasında karmaşık görünüm sürerken, parite yeniden yükseliş çabası içerisinde. Yen şu anda Asya para birimleri arasında nötr bir görünüme sahip. Paritenin bugünkü yükselişinde Dolar endeksinin yükseliş çabası daha çok öne çıkıyor. Veri akışında ise bugün açıklanan özel sektör istihdam değişimi piyasalara etki etmedi fakat verinin bir önceki ayın üzerinde gelmesi olumlu görülebilir. Verinin detayı incelendiğinde ise 2015 yılı içerisinde özel sektör istihdam değişiminin genel resimde ivme kaybettiği görülüyor. Parite açısından Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam değişimi verisi daha önemli olacaktır.

tablo-2-018.jpg

USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde yukarı yönlü hareketlerde 120,40 direncinin aşılamadığı görülmekte. Paritenin yeniden 120,40 direnci üzerine çıkması ve bu seviye üzerinde kalıcılık sağlaması yükselişin devamı açısından takip edilmelidir.  Geri çekilmede ise paritenin 119,00 – 119,25 bölgesinden kuvvet aldığı görülürken, 119,00 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise 118,30 desteğine doğru geri çekilme oluşabilir.

Dirençler: 120,40 / 121,40 / 122,00
Destekler: 119,00 / 118,30 / 117,15

tablo-3-014.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Bu konularda ilginizi çekebilir