Gün İçi Yorumu: USD/TRY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Yardımcısı

Hafta sonu yapılan Yunanistan referandumunun ardından USDTRY paritesi haftaya 2.7140 seviyesine doğru yükselişle başladı. Piyasa açılışında Yunanistan etkisinden kaynaklı Liranın değer kaybetmesi , paritenin yükselmesine neden olmuştu. Ancak gün içerisinde USDTRY paritesi üzerindeki tansiyonun azalmaya başladığı görülüyor. Liranın değer kazanmaya başlamasıyla USDTRY paritesinde 2.7140’dan 2.6850’lere doğru geri çekilmeler görülüyor. Dolar endeksindeki(DXY)  değerlenmeye rağmen USDTRY paritesinde satış baskısı devam ediyor. Liranın değer kazanmasına etken olarak, içeride koalisyon görüşmelerine yönelik beklentilerin güçlenmeye başlanmasını söyleyebiliriz. Bu haftada siyasilerden gelecek olan açıklamalar yakından takip edilecek. Bugünün veri takvimine bakarsak, ABD’de 16:45 hizmetler/kompozit PMI ve 17:00 ISM imalat dışı endeksi verilerini takip ediyor olacağız. Açıklanacak veriler Dolar tarafında hareketliliğe neden olabilir. 

Teknik olarak incelediğimizde, haftaya yüksek açılış yapan USDTRY paritesinin gün içerisinde boşluğu kapattığı görülüyor. USDTRY paritesinde 2.6880 seviyesinden geçen yükselen trend çizgisinin altında fiyatlamaların olduğu görülüyor. Ancak bu seviyenin üzerine yükselişlerde bir miktar zorlanıyor. USDTRY’nin 2.6880-90 bölgesinin üzerini aşması durumunda 2.6950 direnci takip edilebilir. Ancak USDTRY’nin 2.6880 seviyesinin üzerine yükselmekte başarısız olması durumunda aşağı yönlü eğilim güçlenebilir. Paritede geri çekilmelerde 2.6750-60 aralığı hedeflenebilir. 

Dirençler: 2.6950/2.7050/2.7220 
Destekler: 2.6850/2.6700/2.6560

fgfgfg.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.