Gün İçi Yorumu: WTI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan İntegral Menkul Değerler ARAŞTIRMA UZMAN YARDIMCISI

ABD ham petrolü, bugün açıklanacak ham petrol stokları öncesinde hem OPEC’ten gelen açıklamalar hem de Enerji Bilgilendirme Dairesinin yayımladığı rapor ile yükselişini sürdürüyor. 

EIA’dan gelen raporda kaya petrolü üretiminin Temmuz ayında 2015 yılının en düşük seviyelere ineceği tahmin ediliyor ve OPEC kararının ABD üretimini olumsuz etkilediği yer alıyor. OPEC’ten gelen açıklamada ise ham petrol üretiminin 30,98 milyon varile yükseldiği ve OPEC’e olan talebin ise 29,3 milyon varilde olacağı tahmin ediliyor. Bu da OPEC cephesinde günlük 1,6 milyon varillik arz fazlasına denk geliyor. Bu açıklama piyasaları rahatlatabilir fakat aynı açıklamada arz fazlasının gelecek dönemde gevşeyebileceği beklentisi de ABD’deki üretim endişeleri ile birlikte petroldeki yukarı yönlü hareketi destekliyor. Saat 17:30’daki ham petrol stokları takip edilecek. Stokların içerisinde özellikle üretim ve rafineri kapasite kullanım oranları da önemli olacak. 

WTI teknik olarak incelendiğinde yatay trendin üst bandı olan 61,80 direncinin test edildiği görülmekte. Bu direncin kırılması ve üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda WTI’da ana dirençler 62,55 ve 64,05 olarak takip edilebilir. Direncin aşılamaması durumunda ise 60,80 ve 59,30 destekleri göze çarpıyor. 

www.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.