Gün İçi Yorumu: WTI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı

ABD ham petrolü, Dolar endeksinin yeniden güç kaybetmesi ile 60,80 direncine kadar yükselirken, ara direncin aşılamaması ile birlikte yeniden 60$ altına indi. Haftanın genelinde ham petrol stoklarındaki azalmaya rağmen üretimin 9,59 milyon varil düzeyinde seyrini koruması WTI’daki düşüşün ana etkeni oldu. Dünkü Fed kararı sonrası zayıflayan Dolar endeksi ise emtia fiyatları üzerindeki baskıyı azaltarak WTI’da yükselişe neden olsa da yukarı yönlü hareketlerin sınırlı olduğu görülmekte. ABD’de yarın sondaj kule sayısı takip edilecek. Azalan sondaj kule sayısına rağmen üretimin artması, üretimde verimliliğin arttığı yorumlarını beraberinde getiriyor. 

WTI teknik olarak incelendiğinde Geri çekilmede 59,10 desteğinde tepki alımları geldiği ve yükselişte ise 60,80 direnci üzerine çıkılamadığı görülmekte. Volatilitesini nispeten düşüren ham petrolde tepe ve dip noktaları da daralmaya başlıyor. WTI’da yükselişin devam edebilmesi açısından 60,80 direncinin aşılması ve üzerinde kalıcılık sağlanması önemli olacak. Bu durumda yukarıda 61,80 ve 62,55 dirençleri takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 59,10 desteği üzerinde kalmakta başarısız olması durumunda 57,90 ve 56,50 ana destekleri dikkat çekmekte. 

Dirençler: 60,80 / 61,80 / 62,55
Destekler: 59,10 / 57,90 / 56,50

sadasds.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.