Gün İçi Yorumu: WTI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı

ABD ham petrolü haftanın son işlem gününde kazançlarını azaltıyor. ABD’de stoklarda son 7 haftadır azalma devam ederken, üretimin rekor düzey olan 9,6 milyon varile yakın seyri arz endişesini bir miktar hafifletiyor. Bu durum stoklardaki düşüşün petrol fiyatlarında yukarı yönlü baskı oluşturmasını engelliyor. ABD kanadında bugün aktif olarak çalışan sondaj kule sayısı takip edilecek. Geçtiğimiz hafta 7 adet azalma ile 635’e düşen aktif kule sayısındaki düşüşün devam etmesi arz endişesini artırarak ham petrolde yukarı yönlü harekete neden olabilirken yeni kulelerin de aktif olması durumunda ham petrolde geri çekilme beklenebilir. OPEC cephesinde ise Suudi Arabistan’dan gelen açıklamada talebin artması durumunda üretimin de artacağına işaret ederek, piyasalardaki arz fazlası sorununun devam edebileceği sinyalini verdi. Haftaya ABD’de ilk çeyreğe ilişkin büyüme verisi revize edilecek. Ülkelerin petrol talebi ekonomilerinin büyüme performansı ile pozitif ilişkilidir. Bu bağlamda ABD ekonomisindeki büyüme hem Dolar endeksi kanalıyla hem de talep cephesinde WTI’da belirleyici olacak.

WTI teknik olarak incelendiğinde yükselişte ise 60,80 direnci üzerine çıkılamadığı görülmekte. Volatilitesini nispeten düşüren ham petrolde tepe ve dip noktaları da daralmaya başlıyor. WTI’da yükselişin devam edebilmesi açısından 60,80 direncinin aşılması ve üzerinde kalıcılık sağlanması önemli olacak. Bu durumda yukarıda 61,80 ve 62,55 dirençleri takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 59,10 desteği üzerinde tutunma görülememesi durumunda 57,90 ve 56,50 ana destekleri dikkat çekmekte. 

Dirençler: 60,80 / 61,80 / 62,55
Destekler: 59,10 / 57,90 / 56,50

perol.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/