Gün İçi Yorumu: WTI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan / Araştırma Uzman Yardımcısı 

ABD ham petrolünde sıkışma devam ediyor. Haftaya kayıpla başlayan ham petrolde, OPEC’in gerekli görmesi durumunda üretimini artıracağı açıklaması ve ABD üretiminin artışını sürdüreceğine yönelik spekülatif hareketler ham petrolde geri çekilmenin ana etkeni olarak görülmekte. Talep kanadında ise bu hafta küresel ekonomilerden gelecek PMI verileri ham petrolde sınırlı da olsa hareketliliğe neden olabilir. Üretim kanadında ise Çarşamba günü açıklanacak ABD ham petrol stokları önemli olacak. İran kanadında ise P5+1 görüşmelerinin devam ettiği görülüyor. Görüşmelerde Haziran ayı sonuna kadar anlaşma metninin ayrıntılarının oluşturulması bekleniyor. 

WTI teknik olarak incelendiğinde yatay bant içerisinde kısa vadeli sıkışma hareketinin devam ettiği görülmekte. Geri çekilmede yükselen destek çizgisi olan 59,30-40 bölgesi test edilirken, kırılmanın aşağı yönlü gerçekleşmesi durumunda 59,05 / 57,90 ve 56,70 destekleri takip edilebilir. Yükselişte ise 60,60-85 bandı önemli bir direnç olarak görülmekte. 

Dirençler: 60,85 / 61,80 / 62,55
Destekler: 59,00 / 57,90 / 56,70

111we.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.