Gündemde vergi indirimi yok

Babacan, lüks otomobil ile hafif ticari otomobilde vergi indiriminin gündemde olmadığını söyledi. Babacan, bu yıl yapılacak düzenlemeyle kira sertifikasının ihracına başlanacağını da söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, lüks otomobil ile hafif ticari otomobilde vergi indiriminin gündemde olmadığını söyledi.

G20 toplantıları için Meksika'ya hareketinden önce soruları yanıtlayan Babacan, lüks otomobil ile hafif ticari otomobilde vergi indirimine ilişkin, ''Bizim gündemimizde böyle bir şey yok, hükümetimizin gündeminde öyle bir şey yok'' dedi.

Babacan öte yandan yıl içinde düzenleme yapıp, kira sertifikasının ihracına başlanacağını söyledi. Babacan, "Tam zamanlamasını söylemek mümkün değil. Piyasa şartlarının oluşması gerek. Talep geleceğine inanıyorum. Dünyada da bu finansman aracına ilgi giderek artıyor" diye konuştu.

SPK ve BDDK üyelerinin seçim sürecine yönelik düzenlemelerle ilgili soru üzerine Babacan, üyeler için her biri beşer yıl olmak üzere en fazla iki dönem görev yapmalarına imkan tanıyacak bir sistemin hayata geçirileceğini söyledi.

Babacan, "Beş artı beş sistemi getireceğiz. Ucu açık üyelik ve başkanlık olmayacak. Üyelik süresini altı yıldan beşe indireceğiz, en fazla iki dönem atanabilecek ve görev süresi 10 yılı geçemeyecek" şeklinde konuştu.

Diğer yandan ziyarette 3 ayrı konu bulunduğunu belirten Babacan, "G-20 toplantılarında küresel ekonomiyle ilgili değerlendirme yapılacak. Ülkelerin küresel ekonomiden çıkışla ilgili neler yapması gerektiğiyle ilgili politikalar gözden geçirilecek. Bir bakıma ülke ülke neler yapılmalı ki krizden çıkış konusunda olumlu gelişmeler sağlansın, bunlar değerlendirilecek" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir