Gündüz eylem, gece hırsızlık yaptılar

Adana'da izinsiz gösterilere katılan çocuklara geceleri de hırsızlık yaptırdıkları öne sürülen çeteden 11 kişi tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Adana'da izinsiz gösterilere katılmalarını sağladıkları çocuklara geceleri de hırsızlık yaptırdıkları belirlenen gruba yönelik, 350 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi'nde oturan çok sayıda vatandaşın evlerinde hırsızlık ve yağma olayı gerçekleşmesine ve ev sahiplerinin yapanları bilmesine rağmen, zanlıların terör örgütüyle bağlantılı oldukları gerekçesi ile korktukları için şikayette bulunmadıkları bilgisine ulaştı.

Bazı vatandaşları şikayetçi olmaya ikna eden ekipler, yaklaşık 7 aylık teknik ve fiziki takibin ardından çete üyelerinin, suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek, nitelikli hırsızlık, mala zarar vermek, küçük çocuğu suça itmek, uyuşturucu kullanmak ve çocuğa cinsel istismarda bulunmak gibi çok sayıda suçu gerçekleştirdiklerini tespit etti.

Çete üyelerinin kaldıkları adresleri ve açık kimliklerini belirleyen ekipler, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polisi ile birlikte 350 emniyet mensubunun katıldığı operasyonda 46 ayrı adrese operasyon düzenledi.

Çete liderini çöp deposunda yakaladır

Ekipler, operasyonu fark ederek evinden kaçan ve çete lideri olduğu belirtilen Gökhan K'yı, atık toplayıcılarının kullandığı çöp deposunda yakalarken, polisten kaçmaya çalışan Murat B. ise bir evin damından düşerek ayaklarını kırdı. Zanlı operasyona katılan polislerin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Helikopter desteğinin de sağlandığı operasyonda ekipler, 6 motosiklet, 2 tabanca ve bunlara ait 20 fişek, 46 cep telefonu, 1 ruhsatsız av tüfeği, 6 adet masaüstü bilgisayar, 6 adet kol saati, 3 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet LCD televizyon ile 50 bin lira değerindeki eşyalara el koydu.

Gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürülen 32 kişiden 16'sı yaşları küçük olduğu gerekçesi ile Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Zanlılardan 13'ü çocuk 17 kişinin ise terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın düzenlediği izinsiz gösterilerde yer aldıkları ve mahallelerde yapılan eylemlerde polise taş ve molotof kokteyli attıkları öğrenildi.

Öte yandan bazı çete üyelerinin ise suça yatkın çocukları belirleyerek izinsiz gösterilerde kullanıp polise saldırmalarını sağladıkları ve yine aynı çocukları geceleri hırsızlık yapmaya zorladıkları iddia edildi. Eylemlere ve hırsızlık olaylarına katılmayan çocukların yine çete üyeleri tarafından hapishanede bulunan örgüt üyelerinin isimleri kullanılarak korkutulduğu ya da mahallelerinden çeşitli iftiralarla dışlandığı öne sürüldü.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan zanlılar geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilirken, operasyon sırasında ayakları kırılan Murat B. adliyeye polislerin kucağında götürüldü.

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan 11'i tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir