Güneş arabası ”SAGUAR 2” görücüye çıktı

SAİTEM tarafından geliştirilen ve 2009'da dünyanın en iyi 10 güneş arabası arasına giren SAGUAR'ın yeni modeli "SAGUAR 2" görücüye çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) tarafından geliştirilen ve 2009'da dünyanın en iyi 10 güneş arabası arasına giren SAGUAR'ın yeni modeli "SAGUAR 2" tanıtıldı.

"SAGUAR 2"nin tanıtımı için Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Motorola Solutions Ülke Başkanı Bora Gürçay, faaliyet gösterdikleri her ülkede topluma fayda ve katma değer sağlayacak çalışmalarda bulunmaya azami gayret gösterdiklerini söyledi.

Gürçay, Motorola Solutions Vakfının bu yaklaşım çerçevesinde inovasyon içeren, kamu güvenliği, felaket sonrası sıkıntıların giderilmesi ve özellikle fen ve matematik alanındaki eğitimin desteklenmesi konularına odaklandığını belirtti.

SAGUAR'ın, Motorola Solutions Türkiye ofisi olarak inovasyon ve sürdürülebilirliğin bir arada olabileceğinin iyi ve cesaret verici örneklerinden biri olduğunu düşündüklerini söyleyen Gürçay, "SAGUAR güneş arabasını iki dönemdir gururla destekliyoruz" dedi.

SAİTEM Ekip Başkanı Mehmet Burak Mısırlı da 2009 yılında yapılan "World Solar Challenge" yarışlarında Türkiye'yi temsil ederek, dünyanın en iyi 10 güneş arabası arasına giren SAGUAR'ın, özellikleri ve verimliliği daha da geliştirilen yeni modelinin, 16-23 Ekim'de Avustralya'da yapılacak "World Solar Challenge" yarışmasında Türkiye'yi temsil edeceğini belirtti.

Mısırlı, projeye Motorola Solutions'ın yanı sıra Yontech, Nuh Enerji ve Transtime gibi kurumların destek verdiğini hatırlatarak, SAGUAR ve SAİTEM'in ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği birçok başarının yanı sıra projelerinin Kıtalar Arası Avrasya Maratonu, Avrupa Bilim ve Eğlence Günü, Autoshow gibi etkinliklere de katkıda bulunarak, bu konularda Türkiye'de oluşan bilince büyük hizmet verdiğini söyledi.

SAİTEM tarafından 2009 yılında edinilen tecrübelerle geliştirilen "SAGUAR 2"nin, sadece güneş enerjisiyle 140 km hıza ulaşabildiğini ifade eden Mısırlı, aracın, 40 lisans öğrencisi tarafından oluşturulduğunu anlattı. Mısırlı, amatör ruhlu profesyonel yapının, 1.8 kilowatt motor gücüne sahip ve 165 kilogram ağırlıkta olduğunu belirterek, karbon fiber gövdeli aracın, toplam maliyetinin 450 bin TL olduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından "SAGUAR 2" basın mensuplarına tanıtıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir