Güney Kıbrıs'ın dönem başkanlığını tanımıyoruz

Ekonomi Bakanı "Türkiye olarak Güney Kıbrıs'ın dönem başkanlığını tanımıyoruz, tanımayacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



MERSİN - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Bakın, AB'nin dönem başkanlığını sözüm ona Güney Kıbrıs yapacak. Altına imzamı atarak söylüyorum; Türkiye olarak biz bu dönem başkanlığını tanımıyoruz, tanımayacağız" dedi. Bakan Çağlayan, Mersin HiltonSA Oteli'nde gerçekleştirilen "3. Akdeniz Ticaret ve Liman Kentleri Kongresi" kapsamında düzenlenen "Dünyanın Deniz Yolları Akdeniz'de Kesişiyor" konulu oturumdaki konuşmasına, "Güneydoğu değil, Akdeniz kentine hoşgeldiniz" diye başladı.

Akdeniz'in dünya ticaretinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Çağlayan, "Biz her türlü işbirliğine hazırız. Türkiye olarak tüm dünya ile özellikle üzerinde bulunduğumuz coğrafyada barışın hakim olması için çok yoğun çaba gösteriyoruz" dedi. "Türkiye'de Türkiye'ye muhalefet etmek ayrı, siyasi iktidara muhalefet etmek ayrı" diyen Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün kim olursa olsun, Türkiye'nin gelmiş olduğu nokta adına, ülkemizi yurtdışında kötülemeyelim. Bunun örneklerini kısa bir süre önce gördük, hatırlayın S&P, bana göre SS&P yani çifte standart S&P bunları yaptı. Türkiye'yi yanlış tanıyanlardan, ne olur, Kapıkule'yi geçip, Türkiye'ye oradan bakmalarını isteyin." AB'yi "İki yüzlü ve riyakar" diye nitelendiren Çağlayan, şunları kaydetti:

"AB'nin iki yüzlülüğünü ve riyakarlığını, Türk tırlarına konulan kotalarda, Avrupa'nın Serbest Ticaret Anlaşmasındaki farklılıklarda görüyoruz. Bakın, AB'nin dönem başkanlığını sözüm ona Güney Kıbrıs yapacak. Altına imzamı atarak söylüyorum; Türkiye olarak biz bu dönem başkanlığını tanımıyoruz, tanımayacağız. Bu dönemde de her türlü iki yüzlülüğe rağmen, görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin AB dönem başkanlığına oturtulmasını, hani biz 23 Nisan'da çocuklarımızı koltuklarımıza oturturuz ya, biz de öyle değerlendireceğiz."
 

Bu konularda ilginizi çekebilir