Gürbüz Çapan'a 5 yıl hapis cezası

Eski belediye başkanı Gürbüz Çapan'a, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçundan 1 yıl 8 ay, 'rüşvet almak' suçundan da 3 yıl 4 ay ceza verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Esenyurt Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin görülen davada, eski belediye başkanı Gürbüz Çapan'a, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' suçundan 1 yıl 8 ay, ''rüşvet almak'' suçundan da 3 yıl 4 ay ceza verildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde yaklaşık 8 yıldır görülen davada, mahkeme heyeti kararını açıkladı. Heyet, Çapan'ı ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' suçundan 1 yıl 8 ay, ''rüşvet almak'' suçundan da 3 yıl 4 ay olmak üzere toplamda 5 yıl hapis cezasına çarptırırken aralarında eski Çapan'ın yakınlarının da bulunduğu 31 sanığa 10 ay ile 5 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Mahkeme heyeti, Gürbüz Çapan'ın eski eşi Ayfer Çapan'ın (Talınlı) da aralarında olduğu 68 sanık hakkında açılan, ''suç örgütü üyeliği'', ''suç örgütüne yardım etmek'' ve ''ihaleye fesat karıştırmak'' davalarının ise zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılmasına hükmetti.