”Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne önem veriyoruz”

Kafkasya'daki savaşı değerlendiren Gül, Rusya'nın operasyonları sona erdirmesinin olumlu olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne büyük önem veriyoruz, buna herkesin saygı göstereceği kanaatindeyim" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Köşkünde basının karşısına geçen Gül, Kafkasya'daki savaşla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığından brifing aldığını belirterek, durum değerlendirmesinde bulunulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Rusya'nın operasyonu durdurma kararının olumlu bir gelişme olduğunu ifade ederek, "Taraflar titiz davranmalı daha fazla kan dökülmemeli" dedi.

Gül, Tiflis'e insani yardımın başladığını Türkiye'nin bu yönde adımlarının süreceğini aktardı. Yaralanan Türk gazetecilerin dönmesi için gerekli adımların atıldığını da sözlerine ekleyen Gül, Azerbaycan'ın dönmeye çalışan Türk vatandaşlarına kolaylık sağladığını belirtti.

Türkiye'nin Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne büyük önem verdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, buna herkesin saygı göstereceği kanaatinde olduğunu, Türkiye'nin bölgesinde barış istikrar ve refahın geliştirilmesi için üzerine düşen rolü üstlenmeye devam edeceğini vurguladı.

Bakü Tiflis Ceyhan boru hatlarında yaşanan sorunlarla ilgilide bilgi veren Gül, BTC boru hatlarında bir sorun olmadığını söyledi.