”Güvenlik güçleri mutlaka sonuç alacaktır”

Bahçeli, son yıllarda Türkiye'de bölücü terör faaliyetlerinin yaygınlaşmakta olduğunun gözlendiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ADANA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadelede, güvenlik güçlerinin üstün kabiliyet ve başarısı ile mutlaka sonuç alacaktır" dedi. 

Bahçeli, MHP Osmaniye Milletvekili Hakan Coşkun'un bir akrabasının düğün törenine katılmak için geldiği Adana'da, il teşkilatını ziyaret etti. 

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, son yıllarda Türkiye'de bölücü terör faaliyetlerinin yaygınlaşmakta olduğunun gözlendiğini ifade etti. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem sınır ötesi, hem de Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde terörle çok kararlı bir mücadele sergilediğini ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu: 

"Ancak büyük şehirlere doğru terörün yaygınlaştığına dair bazı gözlemler ortaya çıkmaktadır. Bunların örnekleri Mersin'de, İstanbul'da görülmüştür. Toplumu bu tür kahpece saldırılar karşısında sürekli aydınlatmakta, toplumsal önlemleri geliştirmekte yarar vardır. Toplu bulunacak alanlarda daha dikkatli davranmayı gerektirecek bilgileri halka ulaştırmak lazım. Fakat her şeyden daha önemlisi ise siyasi iktidar terörle kararlılıkla mücadelede edeceğini halka inandırmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadelede, güvenlik güçlerinin üstün kabiliyet ve başarısı ile mutlaka sonuç alacaktır." 

Bahçeli, Türkiye'nin ekonomik verilerine ilişkin bir soruya ise "Bizden evvel, halkın ne demek istediğini anlamak lazım" karşılığını verdi. 

Önceki haftalarda Trakya'da ve Karadeniz bölgesinde incelemelerde bulunduğunu anımsatan Bahçeli, şunları kaydetti: 

"Gezilerimizde halkın çok memnun olmadığını gördük. Özellikle çiftçi kesimimiz çok şikayetçi. Tarım kesiminde çalışan halkımız yoksulluğun çok altına düşmüş durumda. Çiftçinin yoksulluğu esnafı da etkiliyor. Dolayısıyla esnaf akşama kadar siftah yapmadan dükkanlarını kapatmak zorunda kalıyor. Bugünkü görüntü budur. Tozpembe bir Türkiye'nin olmadığını görüyoruz. Pembesi yok ama tozlu bir Türkiye olduğu belli." 

MHP lideri, Ergenekon soruşturması ile ilgili bir soruya ise gelişmelerle ilgili basın yayın organlarında çok çeşitli haberler yer aldığını ve bunları herkes gibi kendilerinin de takip ettiğini belirterek, "Ergenekon davası konusunda Türkiye Cumhuriyeti devleti sonuna kadar gitmelidir. Mutlakada bunun sonucunu almalıdır" dedi. 

Bahçeli, daha sonra MHP Adana Milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatları ile basına kapalı görüştü.