Güvenlik Konseyi üyeleri Afganistan'a gidecek

BM Güvenlik Konseyi üyeleri, Türkiye öncülüğünde bir heyetle ülkedeki durumu değerlendirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - BM Güvenlik Konseyi'nin 15 üyesi, bu ay Türkiye'nin öncülüğünde Afganistan'a gidecek.

Meksika'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Claude Heller, BM Güvenlik Konseyi dönem başkanlığının Meksika'ya geçmesi çerçevesinde BM'de basın toplantısı düzenledi.

Heller, Türkiye'nin Afganistan konusunda Konsey'de bu yıl öncü ülke olması dolayısıyla, Konsey üyelerinin, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan başkanlığındaki bir heyetle, Afganistan'daki durumu değerlendirmek üzere bu ülkeyi ziyaret edeceğini söyledi.

Claude Heller, ziyarette Afganistan'daki durumun güvenlik, siyasal, ekonomik ve sosyal açılardan değerlendirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Afganistan ziyaretinin kesin tarihini güvenlik gerekçesiyle açıklamayan Heller, Konsey'in 15 üye ülkesinin daimi temsilcilerinin, 24-26 Haziran tarihleri arasında da Türkiye'nin daveti üzerine İstanbul'da gayrıresmi olarak buluşup görüşmelerde bulunacağını bildirdi.

Edinilen bilgiye göre, Konsey üyeleri İstanbul'da düzenlenecek gayriresmi toplantılarda, barışı tesis etme ve koruma konusunda görüş alışverişinde bulunacak.

BM'nin Afganistan'daki Yardım Misyonu (UNAMA) 2002 yılından bu yana ülkede görev yapıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir