Haberal bizim onurumuzdur

Kılıçdaroğlu, Zonguldak mitinginde Mehmet Haberal'ın milletvekili adayı olarak gösterilmesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZONGULDAK - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Zonguldak mitinginde Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Zonguldak 1. sıradan milletvekili adayı olarak gösterilmesine yönelik eleştirilere yanıt verirken, "Haberal bizim onurumuzdur, Zonguldak'ın onurudur, Türkiye'nin onurudur" dedi.

Kılıçdaroğlu, Zonguldak Madenci Anıtı Meydanı'nda düzenlenilen mitingde halka seslendi. Mitingde CHP Zonguldak 1. sıradan milletvekili adayı olarak gösterilen Haberal'dan "Bir kardeşiniz, bir hemşehriniz, bir yiğit adam" olarak söz eden Kılıçdaroğlu, "Haberal'ın suçu ne? Ben size suçunu söyleyeyim. Haberal'ın suçu bir; üniversite kurdu. Sana ne üniversite kurmaktan. Haberal'ın suçu iki; dünyanın sayılı cerrahlarından biri. Niye okuyorsun? Suçu üç; bu milleti düşünüyor, fakir fukarayı düşünüyor. Suçu dört; bütün malvarlığını bir üniversiteye verdi, dünyalık edinmedi. Benim çocuklarım, bu ülkenin çocukları okusun diye, bu ülkenin çocuklarına katkı olsun diye yaptı bunları" diye konuştu.

"Bu ayıp iktidara yeter"

Babası Zonguldak'ta vefat ettiğinde Haberal'ın tutuklu olması nedeniyle cenazeye katılamadığını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Bu ayıp bile bu iktidara yeter. Ne olacak yani, bir insan babasını defnedemez mi? İnsanda biraz vicdan, biraz ahlak olur. Bir insan, babasını kaybederse o acıyı en azından dostlarıyla paylaşmak ister. Siz, bir hücrede o acısını bile paylaşmasına izin vermediniz. Sonra kalkıyorlar, CHP, Haberal'ı milletvekili gösterdi diye bizi suçluyorlar. İnsanda biraz vicdan olur" dedi.

"Başbakan'da ciddi hafıza kaybı var"

Haberal'ın merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit'e sağlık hizmeti sunduğunu, Ecevit'in de onu Cumhurbaşkanı adaylarından birisi olarak düşündüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bunu Zonguldaklı da biliyor, bunu bütün Türkiye de biliyor. Şimdi kalkacaklar ‘Haberal geldi Zonguldak'a, yok efendim çıkacak.' İster çıksın, ister çıkmasın, Haberal bizim onurumuzdur, Zonguldak'ın onurudur, Türkiye'nin onurudur diyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, Haberal'ın "Suçum ne?" başlıklı bir kitap yazdığını anımsatarak "Tamam, içeri aldınız eyvallah, hapse de attınız eyvallah. Peki benim suçum ne? Suçu yok. Bu davanın savcısı kimdi? Recep Tayyip Erdoğan değil mi? Davanın savcısı Recep Tayyip Erdoğan'sa artık gerisini siz düşünün. Geçen gün yine çark etmiş, ‘Ben hiçbir yerde söylemedim ben bu davanın savcısıyım' diye. İnsanda biraz insaf olur, hafıza olur. Demek ki ciddi bir hafıza kaybı var. ‘Ben bu davanın savcısıyım' diye sen AKP grubunda söyledin" diye konuştu. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir