Hacimsiz seyre devam

Yeni yıl öncesi borsa, kur ve faizde hacimsiz seyrin devamı bekleniyor. Dolar 2.91 seviyelerinde...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Noel ve yeni yıl tatilleri nedeniyle yatırımcıların yeni pozisyon açma isteğinin azaldığı 2015 yılının son işlem günlerinde borsa, kur ve faizde hafta başından beri düşük hacimde sakin seyrin bugün de devam etmesi bekleniyor.

Yurtdışında geçen hafta Cuma günü Noel tatili nedeniyle birçok piyasa kapalıydı. Bazı ülkelerde 1 Ocak Perşembe gününün yanı sıra, yeni yıl öncesinde 31 Aralık'ta da tatillerin olması nedeniyle bankacılar piyasanın yeniden hacim kazanmasının ancak önümüzdeki hafta itibarıyla gerçekleşmesini bekliyorlar.

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne yüzde 0,04 yükselişle 73.939,63 puandan başladı. 

Dün akşam saatlerinde 2.91 civarında işlem gören dolar/TL, bu sabah 2.9094/2.9107 seviyesinde.

Bugün iç piyasada takip edilecek bir veri gündemi bulunmazken ABD'de TSİ 17:00'da açıklanacak Kasım ayına ilişkin bekleyen konut satışları verisi izlenecek. Küresel piyasalardaki hacimsiz seyir nedeniyle bu verinin de anlamlı bir etki yaratması beklenmiyor.

TCMB'nin Aralık ayı PPK toplantısında beklentilerin aksine kısa vadeli faizleri değiştirmemesi ardından sert yükselen dolar/TL, gelişmekte olan piyasalarda görülen olumlu hava paralelinde düşük hacimli piyasada kademeli olarak gevşemeye devam ediyor.

Öte yandan analistler gelişmekte olan piyasalara yönelik iştahın azalması halinde TCMB'nin beklentileri karşılamayan faiz kararının ardından TL'nin en kötü etkilenecek para birimlerinden biri olabileceğine dikkat çekiyor.

Diğer bir yandan ise 11 yılın en düşük seviyelerine yakın seyreden petrol fiyatları, Güneydoğu illerinde ve komşu ülkelerdeki jeopolitik gelişmeler piyasada takip edilmeye devam ediliyor.