Hain saldırıya tepki yağdı

Sendika, meslek ve sivil toplum örgütleri Hakkari'deki terör saldırılarını yayınladıkları mesajlarla kınadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA –  Hakkari Çukurca'da 24 askerin şehit düştüğü ve 18 askerin yaralandığı saldırıyı, sendika, meslek ve sivil toplum örgütleri yayınladıkları mesajlarla kınadı.

TOBB: Tarih önünde bedelini çok ağır ödeyeceksiniz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: "Terörden medet umanlar, masum insanların yarınlarına düşmanlık ediyor. Çocuk, kadın demeden kurşun sıkanlara 74 milyonun bir sözü var: Birlik ve beraberliğimizi, hangi emellerle bozmaya çalışırsanız çalışın, tarih önünde bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz.

Acımız büyük, terörden medet umanlara öfkemiz büyük. Kimse sanmasın ki, bu ülkenin yaşadığı acılar birilerinin yanına kâr kalır ve bu milletin canını yakanlar, emellerine ulaşır. Tarih bunu yazmadı ve söz veriyoruz yazmayacak."

TÜSİAD: Teröre teslim olmayacağız

TÜSİAD’dan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Son dönemde artan terör olayları sonucunda verdiğimiz kayıpların acısına dayanmakta güçlük çekiyoruz. Tüm toplum olarak, kayıplarımız karşısındaki çaresizliğin üzüntüsünü yaşıyoruz.  Bu çaresizlik halinin bizi bir toplumsal yılgınlığa değil, aksine toplumsal kenetlenmeye sevk etmesini diliyoruz. Teröre teslim olmayacağız. Sorunun artık tüm sınırları aşan bu noktasında, bütün toplum kesimlerinin ve siyasi partilerin ortak bir anlayış ve söylemle hareket etmesinin esas olduğunu düşünüyoruz."

İTO: Terörün finansal kaynakları kurutulmalı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş: "Terör çirkin yüzünü bir kere daha kanlı bir şekilde göstermiştir. Sözün artık bittiği yerdeyiz. Elleri kanlı teröristleri ve destekçilerini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Artık herkes biliyor ki terör dış desteklidir. Bu desteği veren ülkeler açık ve net bir biçimde uyarılmalı ve bu destek her ne pahasına olursa olsun kesilmelidir. Terörün bitirilmesi için terörün finansal kaynakları kurutulmalıdır."

MÜSİAD: Hiçbir demokratik hak silah ya da şiddetle aranamaz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan:

"Hiçbir demokratik hak silah ya da şiddetle aranamaz. Bu ve benzeri eylemler, hiçbir zaman terör örgütünün amacına ulaşmasını sağlamayacağı gibi aksine Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızın birliğini ve dayanışmasını daha da artıracaktır. Bu vesileyle, ülkemizin birliği ve dirliği için çok genç yaşta şehit olan vatan evlatlarımızın tümüne Allah’tan rahmet diliyor kederli ailelerine sabır diliyoruz. Asker sivil, genç yaşlı, kadın erkek, erişkin çocuk ayırt etmeden nefretle yapılan bu insanlık dışı terör eylemlerini telin ediyoruz."

TUSKON: Asla emellerine ulaşamayacak

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral:

"İki gündür durulmayan hain terör saldırıları onlarca ailenin yüreğini yaktı, ancak asla emeline ulaşamayacak ve milletimizin birlik ve beraberliğine zarar veremeyecektir. Ülkemizin derinden kanayan yarası olan terörün son bulması için, tüm siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ülkemizin birlik ve bütünlüğünü koruma noktasında büyük görevler düşmektedir.

Yaşanan bu olayların son bulmasını diliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum."

TİSK: PKK'nın sonunun getirilmesi artık zorunluluk

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu: "Toplumsal bütünlüğümüzü pekiştirmeye yönelik yeni anayasa çalışmalarının başladığı ve işçi, işveren ve hükümet kesimlerinden oluşan Üçlü Danışma Kurulu’nda endüstri ilişkileri sistemini yeniden yapılandırdığımız bir dönemde, Türkiye’nin demokratik yapısına ve istikrarına, halkımızın birlik düşüncesine ve sağduyusuna yönelik, milletimize boyun eğdirmeyi amaçlayan bu tarz vahşi ve kalleş saldırılar, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozamayacak. Mücadelenin daha da yoğunlaştırılarak bölücü terör örgütünün sonunun getirilmesi artık zorunluluk haline geldi."

TESK: Artık beklemenin bir anlamı yok

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken: ''Artık beklemenin bir anlamı yok. Bu kardeş kavgasına son verilmeli, akan kan ve gözyaşı durdurulmalı. Her türlü tedbir acilen alınmalı. Teröristler ne yaparsa yapsınlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölünmez bir bütündür. Hiçbir güç bu bütünlüğü bozamaz. Terörü şiddetle kınıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara Allah'tan acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.''

HAK-İŞ: Serinkanlı olmalıyız

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan: "Toplumsal sorunların başında gelen terör sorununa çözüm konusunda sivil toplum örgütlerinin de görüş ve önerilerini sunacağı bir süreç her zamankinden daha büyük bir aciliyet olarak ortaya çıkarıyor. Terörist saldırılar, amaçlarını gerçekleştirmeye asla muktedir olamayacak. Zira terörle hiçbir yere varılamaz. Halkımız bu oyuna gelmeyecek. Bu dönemde, hem daha serinkanlı olmak hem de birliktelik ve dayanışma duygularını güçlendirmek zorundayız."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir