Hakkari Şemdinli'de patlama: 7 şehit

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Irak sınırındaki Süngü Tepe üs bölgesinde atış yapıldığı sırada patlama oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan patlamada 7 askerin şehit düştüğünü, 25 askerin yaralandığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hakkari'nin Irak sınırındaki Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Ortaklar köyünde bulunan üs bölgedeki karakolda atış esnasında ağır silah mühimmatında patlama meydana geldi.

Milli Savunma Bakanlığı, atış sırasında ağır silah mühimmatının infilak ettiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan patlamada 7 askerin şehit düştüğünü, 25 civarında yaralı olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise Hakkari'de üs bölgesindeki patlamaya ilişkin, "Şu anda hem adli hem idari hem de teknik yönden çalışmalar devam etmektedir. Bölgedeki yangın söndürme ve soğutma çalışmaları tamamlandı." dedi.

Milli Savunma Bakanlığı

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Hakkari'de bir üs bölgesinde meydana gelen kazaya ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Hakkari'de bir üs bölgemizde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda yaralanan 25 kahraman silah arkadaşımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Yedi kahraman silah arkadaşımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır."

Bu konularda ilginizi çekebilir