Hakkari'de askerlik şubesine roketli saldırı

Yüksekova'da teröristlerce Kışla Mahallesi'ndeki askerlik şubesine düzenlenen roketli saldırıda, maddi hasar meydana geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki askerlik şubesine, terör örgütü PKK mensuplarınca roketli saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, teröristlerce Kışla Mahallesi'ndeki askerlik şubesine düzenlenen roketli saldırıda, maddi hasar meydana geldi.

Saldırıda, askerlik şubesinin camları kırıldı. Olayda can kaybının olmadığı, teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldığı bildirildi.

Hakkari ve Ağrı'da 2 vatandaş kaçırıldı

Öte yandan, teröristler, Hakkari ve Ağrı'da iki vatandaşı kaçırdı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Hakkari'nin Merkez ilçesinde inşaat şantiyesinde görevli bir mühendis, dün teröristlerce kaçırıldı. Teröristler, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Güngören Köyü Muhtarını da 15 Ağustos'ta kaçırdı.

Bu arada, güvenlik güçleri dün Van'ın Başkale ilçesinde bir teröristi yakaladı. Güvenlik güçleri dün ayrıca, Elazığ'ın Arıcak ilçesi Üçocak Beldesinde, teröristlerce Haberci Mahallesi yolu kenarına tuzaklanmış, 25 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış patlayıcı maddeyi buldu ve imha etti.

Ayrıca duyuruda, Hakkari'nin Yüksekova - Dağlıca kara yolunda, askeri ve sivil araçlardan oluşan konvoyun dünkü geçişi esnasında, teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu iki vatandaş ile bir güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi.