Hakkari'de çatışma: 1 asker şehit

Çatışmada bir terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

VAN - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, gece, Irak sınırına yakın dağlık bir bölgede operasyon yürüten güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte bir asker şehit oldu.

Çatışmada bir terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonlar düzenlendiği öğrenildi.

Çatışmada şehit olan askerin naaşı, Jandarma Komutanlığı'na ait helikopterle Van'a getirildi.

Şemdinli'de bir güvenlik görevlisi yaralandı

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sırasında bir güvenlik görevlisinin yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki, ''Bölücü Terör Örgütüyle Mücadele Olayları'' başlıklı bölümde yer alan bilgiye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Irak sınırı bölgesinde görev yapan güvenlik güçlerine, bölücü terör örgütü mensupları tarafından taciz ateşi açıldı. Taciz ateşi açılan bölge anında destek silahlarıyla ateş altına alınırken, bir güvenlik görevlisi yaralandı.

Gıda maddesi ve çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildi

Bu arada, Bingöl'ün Karlıova ilçesi dağlık arazi kesiminde, bölücü terör örgütü mensuplarına ait 215 kilogram gıda maddesi ve çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildi.

Öte yandan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi dağlık arazi kesiminde, teröristler tarafından açılan ateş sonucu bir güvenlik görevlisinin şehit olduğu, bir teröristin de etkisiz hale getirildiği çatışmada, teröristle birlikte, 1 Kaleşnikof piyade tüfeği ve bu silaha ait 150 mermi ile bir telsiz ele geçirildi.