Hakkari'de göstericiler, polis lojmanları ile zırhlı araçlara saldırdı

İzinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti, 7 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HAKKARİ - Hakkari'de, izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti, 7 kişi gözaltına alındı. Çıkan olaylarda, polis lojmanları ile zırhlı araçlara, molotofkokteyli ile saldırıda bulunuldu.

Kentte BDP il binası önünde toplandıktan sonra izinsiz yürüyüş yapmak isteyen, polisin uyarısına da taş ve molotofkokteyli ile karşılık veren gruba müdahalede bulunuldu. Biber gazı ve basınçlı su ile yapılan müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan göstericilerden 7'si gözaltına alındı.

Grup, güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından akşam saatlerinde ara sokaklarda yeniden bir araya geldi. Göstericiler, Bulvar Caddesi'nde bulunan polis lojmanlarına ve zırhlı araçlara molotofkokteyli ile saldırdı. Saldırılarda can ve mal kaybı olmadı.

Olaylarda polisin attığı gaz bombası bir gazetecinin parmağına isabet etti. Parmağından yaralanan gazeteci, arkadaşlarının yardımıyla bölgeden uzaklaştırıldı.

Gençlik Caddesi üzerinde bir araya gelen grup ise içinde askerlerin bulunduğu araçların geçişi sırasında, ellerindeki molotofkokteyllerini yere bırakarak araca el salladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir