Hakkari'de mayın tuzağı: 6 şehit

Çukurca ilçesi kırsalında arazi arama tarama çalışması sırasında mayın patlaması sonucu 8 asker de yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ÇUKURCA - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü tarafından döşenen mayının patlaması sonucu 6 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerinin Kavşak köyü kırsalında arazi arama tarama çalışması yaptığı sırada, terör örgütü PKK üyeleri tarafından daha önceden döşenen mayın  patladı. Patlamada 6 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Hakkari Valisi Muammer Türker, dün akşam saat 23.30 sıralarında patlamanın meydana geldiğini belirtti. Türker, yaralıların askeri helikopterle Şırnak ve Diyarbakır'daki hastanelere gönderildiğini ifade etti.

Güvenlik güçlerinin patlamanın meydana geldiği bölgede hava destekli operasyon başlattığı bildirildi.

Yaralı askerlerin kimliği belirlendi

Yaralanan askerlerin uzman çavuş Muharrem Akalın, erler Oğuz Kır, Samet Koca, Ferhat Bilmez, Muhammet Akdeniz, Aytaç Güney, Fırat Güneş ve Mehmet Solmaz olduğu tespit edildi.

5 terörist teslim oldu

Bölücü terör örgütünden kaçan 5 terörist, dün Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu. Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Yaylapınar-Konur arasında, halkın her mevsim ulaşımına imkan sağlamak amacıyla, yapımı yürütülen yol çalışmasını sürdüren firmaya ait 2 kepçe, bölücü terör örgütü mensupları tarafından dün yakıldı. Teröristler, şantiyede çalışan 2 vatandaşı da kaçırdı. Kaçan teröristlerin yakalanması ve işçilerin kurtarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Öte yandan Cizre Tank Taburundan çıkan askerler, Cizre-Silopi arasındaki Cudi Dağı eteklerinde bulunan Hisar Taburu tatbikat alanına geldi. Burada tanklarla atış talimi ve eğitim çalışması yapıldı. Tanklarla atış talimi yapılırken bölgede geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

Öte yandan  Hakkari'nin Çukurca ilçesinin Işıklı bölgesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyon sırasında dengesini kaybederek  kayaklıklardan düşen uzman çavuş Abuzer Doğan şehit oldu.

Cumhurbaşkanı Gül: Mayın, terörün en kalleş yöntemidir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu 6 askerin şehit olmasıyla ilgili olarak, bazı gazete ve televizyon temsilcilerine açıklama yaptı.

Saldırıda şehit olanlara rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

"Türkiye terörü yenmek için topyekün bir mücadele içindedir. Mayın, terörün en kalleş yöntemidir ve uluslararası toplum tarafından da yasaklanan bir silah türüdür. Bir diğer üzücü yanı da kendi meselelerimizi çözme konusunda herkesin iyi niyetli yoğunlaştığı bir dönemde karşılaşılan bu terör olayları standartlarımızın yükseltilmesinin önünde en büyük engel olur. Onun için herkesin bu terörü şiddetle kınaması gerekir."

Erdoğan: Hain saldırılarla amaca ulaşılamayacak

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki mayın patlamasında 6 askerin şehit olması ve 8 askerin yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a gönderdiği telgrafta, "Bu tür hain ve kalleş saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını" belirterek, "Devletimiz bölücü teröre karşı sarsılmaz bir kararlılıkla mücadelesine devam edeceğini ve bölücü hainlerin hangi deliğe girerlerse girsinler mutlaka cezalarını bulacağını" ifade etti.

DTP'li Türk: Demokratik çözüm isteyen elini tetikten çekmeli

Türk, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen, 6 askerin şehit olması ve 8 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan mayın patlaması ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, olayın, herkesi derin üzüntüye boğduğunu kaydetti.

"Bu kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz" diyen Türk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"İnsan yaşamını sona erdirmeye yönelik şiddet eylemlerini tasvip etmedik, tasvip etmeyeceğiz. Haftalardır yaptığımız çağrılarda askeri operasyonların durmasının önemine işaret ediyorduk, ancak ne yazık ki bu çağrılarımız ve iyi niyetli çabalarımız bugüne kadar hiçbir sonuç vermedi.

Bu saatten sonra her kim ki demokratik bir çözümden yana ise ve her kim ki silahsız bir çözüm arzuluyorsa mutlaka ama mutlaka elini tetikten çekmelidir. Siyasetin önünü açabilmenin olmazsa olmaz koşulu ölümlerin durmasıdır. Bu başarılamadığı zaman, ölümleri durduramadığımız müddetçe hiçbir sorunumuzun çözüm yoluna giremeyeceği gerçeğini bir kez daha tekrarlıyor, bu ortak acıların biz siyasetçilere daha fazla sorumluluk yüklediğinin önemle altını çiziyoruz"