Hakkari'de şehit sayısı 11'e yükseldi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda, 9 askerin şehit olmasının ardından 2 asker de mayına basarak şehit oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Türkiye-Irak hudut hattında bir sınır bölüğüne teröristlerce düzenlenen saldırıda, 9 asker şehit oldu, 14 asker yaralandı. Saldırının ardından 2 asker de mayına basarak şehit oldu.
Genelkurmay Başkanlığının bilgi notuna göre, sınır bölüğüne, bir grup terörist tarafından saat 02.00'da saldırıda bulunuldu.
Çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 14 asker yaralandı. Saldırı sonrası başlatılan operasyonda da araziye döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Operasyonlar kapsamında arazi arama-tarama faaliyeti sürdüren güvenlik güçleri, saldırıdan sonra irtibat kesilen bir askerin cenazesine ulaştı. Askerin cenazesine ulaşılmasının ardından saldırıda şehit olan askerlerin sayısı 11'e çıktı. Yaralı askerler hastanelere tahliye edildi.
Bölgeye takviye ekipler gönderilirken, gece boyunca silahlı helikopter ve topçu ateş desteği sağlandı. Ayrıca Irak'ın kuzey bölgesinde tespit edilen hedefler, Hava Kuvvetleri tarafından ateş altına alındı.
İlk tespitlere göre, çatışmada 12 terörist etkisiz hale getirildi.
Alınan bilgiye göre, Şemdinli bölgesi, Türkiye-Irak hudut hattında görevli sınır bölüğüne, terör örgütü PKK üyelerinin düzenlediği saldırı sonucu yaralanan askerler, Şemdinli Devlet Hastanesi ve Hakkari Asker Hastanesine kaldırıldı.
Şemdinli Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı askerler, helikopterlerle Hakkari Asker Hastanesine gönderildi.
Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığına iniş yapan helikopterden alınan yaralılar, ambulanslarla Asker Hastanesine kaldırıldı.
Saldırının ardından 2 asker şehit oldu
Terör örgütü PKK üyleri ile zaman zaman sıcak temasın da sağlandığı operasyonda, güvenlik güçlerinin Tekeli bölgesi dağlık arazi kesiminde sürdürdüğü çalışmalar esnasında teröristlerce araziye döşenen patlayıcı infilak etti.
Patlama sonucu, ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.
Bu konularda ilginizi çekebilir