Hakkari'de çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Geniş çaplı operasyonlar sürdürülmekte olup, Çukurca'da çok sayıda bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, çok sayıda bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Çukurca ve Yüksekova ilçelerinin kırsal alanında devam eden operasyon kapsamında, Güven Dağı bölgesinde bugün saat 06.40 sıralarında güvenlik güçlerine yönelik, bölücü terör örgütü mensupları tarafından ateş açıldığı belirtildi.

Açılan ateşe anında karşılık verilmesiyle çatışma çıktığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çıkan çatışma neticesinde 3 askeri personel şehit olmuş, 8 askeri personel yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Bölgeye yakın hava destek vasıtaları sevk edilmiş, bölge ateş altına alınmıştır. Geniş çaplı operasyonlar sürdürülmekte olup çok sayıda bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir.''

Bu konularda ilginizi çekebilir