”Halep oradaysa, arşın parlamentoda”

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Mersin mitinginde kadının önemine değinen Erdoğan, Meclis'teki AKP'li kadın sayısına dikkat çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

MERSİN -  TBMM'deki 50 kadın milletvekilinden 30'unun AK Partili olduğunu belirten AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  "Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? CHP'ye sorun, kaç milletvekili var kadın olarak. Lafa geldi mi bizim kadına değer vermediğimizi söylüyorlar. Halep oradaysa arşın parlamentoda, kaç tane bayan milletvekilleri var orada" dedi.

Erdoğan, partisince Metropol Miting Alanı'nda düzenlenen mitingde, kadınların çektiği cefayı, eve ekmek gelmediğinde yüreklerinin nasıl parçalandığını,oğulları, kızları okula gidemediğinde nasıl üzüldüğünü, tencerede pişirecek aş bulamadıklarında nasıl üzüldüklerini çok iyi bildiklerini kaydederek, "Onun için sosyal yardım verdik, onun için kömür verdik, onun için valilerimizi, kaymakamlarımızı imkanlarla donattık" diye konuştu.

"Tunceli olayını düşünün. CHP'si, MHP'si ayağa ayağa kalktılar, yandaş medyaları ayağa kalktılar. Allah aşkına soruyorum; bir vali 200-500 haneye buzdolabı, çamaşır makinesi, kanepe dağıttı diye bir seçimin kaderi mi değişir" diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Baykal diyor ki; 'veriyorlarsa alın, oyunuzu istediğiniz yere verin'. Böyle olduğuna göre niye rahatsız oluyorsun? Garip gurebaya bu yardımlar ulaşsın, neden rahatsızsın? Aynı zihniyet, önceki seçimlerde de bu 'Bu AK Parti herkese birer altın veriyor' dedi. Değerli kardeşlerim, sizlere de bu altınlardan ulaştı mı? Ne olur gelin şu 29 Mart'ta bunlara sandıkta bir tokat daha atın. Sandıkta, alamadığınız altınların hesabını sorun onlara."