Halep'te 14 sivil hayatını kaybetti

Rejim yanlısı yabancı teröristlerin, Halep'teki tahliye işlemi sırasında ateş açıp rehin aldığı grupta 14 sivil hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suriye'nin doğu Halep bölgesinde Beşşar Esed rejimi yanlısı gruplar, ateş açtıkları tahliye konvoyundaki 14 sivili öldürdü. Serbest bırakılan konvoy kuşatma bölgesine geri döndü.  

Halep'te rejim güçlerinin kuşatmasındaki bölgede bulunan AA muhabirlerinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, rejimin kontrol ettiği Rasmuse semtinden geçtiği sırada zırhlı araçlardan ağır silahlarla açılan ilk ateşte, 13 sivil hayatını kaybetti, 10'dan fazlası yaralandı.  

Rejim yanlısı gruplar, 12.00 sularında saldırıp durdurduğu konvoydakilerin tamamını araçlardan indirdi. 

Rejim yanlıları, bu sırada hamile eşini korumaya çalışan bir erkeği vurarak öldürdü. Yaralanan ve teröristlerin bölgeden uzaklaştırdığı kadının akıbeti bilinmiyor.

Araçlardan indirilen yaklaşık 800 kişinin üzerindeki telefonlar ve diğer kişisel eşyalar alındı.

Teröristler erkeklerin üzerindeki giysilerini de alırken, ateşkes ve tahliye mutabakatına aykırı şekilde, muhalif savaşçılara ait hafif silahlara el koydu.

Rejim yanlısı yabancı teröristler, konvoydakileri 5 saat alıkoyduktan sonra araçlara geri bindirerek kuşatma bölgesine döndürürken, öldürülen sivillerin cesetlerin alınmasına ise engel oldu. 

Konvoy bölgeye ulaştıktan sonra 1 aracın eksik olduğu farkedildi. Kayıp aracın içinde kimsenin kalıp kalmadığı henüz bilinmiyor.

AA'ya bilgi veren sivil savunma ekipleri, teröristlerin kendi yardım araçlarına da el koyduğunu bildirdi. 

Halep'te son durumu açıkladıHalep'te son durumu açıkladı

 

Rusya Genelkurmayı Halep’in boşaltıldığını duyurduRusya Genelkurmayı Halep’in boşaltıldığını duyurdu

 

Bu konularda ilginizi çekebilir