Halis Toprak, bu defa kendisi satıyor

TMSF'yi 'mallarını bedelinin altında fiyatlarla satmakla' suçlayan Halis Toprak, bu defa Toprak Center'ı kendisi satıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Halis Toprak, grubuna ait İstanbul Beşiktaş'taki Toprak Center Binası'nı kendisi satışa çıkardı.

Bugünkü Sabah Gazetesi'ne kendi imzasıyla ilan veren Halis Toprak, özelliklerini anlattığı bina için ilgilenenlerden teklif isterken, ihaleye katılacaklardan 1 milyon dolar tutarında teminat mektubu talep etti.

'Kendi isteğiyle' satıyor

Beşiktaş'taki Toprak Center için verilen ilanda aşağıdaki ifadeler yer aldı:

"İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Abbasağa Mahallesi, Ihlamur Yıldız Caddesi’ndeki iki büyük bloktan oluşan Toprak Center Binası, Halis Toprak ve Toprak Ailesinin rızası, muvafakati ve isteğiyle satılacaktır.

Toprak Center Binası’nın, 4 kat kapalı garajları ve 14 adet asansörü bulunmakta; ön tarafı Ihlamur Yıldız Caddesine cepheli, arka tarafı Yıldız Caddesi Bekçi Sokağa cepheli olup boğaz manzaralıdır. İskanı bulunmaktadır. Temel yapısı müsait olduğundan her bir bloğa ayrı ayrı 6’şar kat çıkılabilir. Binaların her biri veya her ikisi de otel veya iş merkezi veya hastane olarak kullanılabilir. Toprak Center Binası’nın kira getirisi yüksektir.

Toprak Center Binasının arka tarafındaki açık otopark alanına da gerekli yasal ruhsat ve izinler alınarak ister otel ister iş merkezi ister hastane olarak 32 katlı ek bir bina yapılabilir.

Toprak Center Binası, % 50’si peşin, % 50’si de 31 Ocak 2012 vadeli banka teminat mektubu ile faizsiz satılacaktır.

İlgilenenlerin tekliflerini en geç 9 Eylül 2011 Cuma gününe kadar yazılı olarak "Yıldız Posta Cad. Çiğdem Apt. No: 11 Kat:5 Daire:26 Esentepe – Şişli / İstanbul" adresine veya 0212 275 21 04 nolu faksa göndermelerini rica ederiz.

Gelen teklifler değerlendirilerek istekliler 15 Eylül 2011 Perşembe günü saat 14:00’te Toprak Center Binası’nda yapılacak ihaleye davet edileceklerdir. İhaleye katılacakların en geç ihale günü ihale saatine kadar 1.000.000 USD tutarında banka teminat mektubunu teminat olarak vermeleri gereklidir.  İhale sonucunu değerlendirme hakkı saklıdır.

Konuyla ilgilenenler, ayrıntılı bilgi için 0212 275 21 05 veya 0505 569 61 11 nolu telefonları arayabilirler.

Aziz alıcıların ihaleye katılmalarından çok mutlu olacağız.

Saygılarımla

Halis Toprak"

Bugün sadece Sabah Gazetesi'nde çıkan ilan, daha sontra başka gazetelerde de yer alacak.

Hukuk savaşı sürüyor

Bankası Toprakbank'a ve bazı diğer varlıklarına Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından el konulan işadamı, sahibi olduğu pek çok gayrimenkulü satışa çıkaran Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile hukuk savaşını sürdürüyor.

Halis Toprak'ın İstinye'deki Aslanlı Köşk'ü de TMSF tarafından işadamı Remzi Gür'e satılmıştı. Satış haberi ve Halis Toprak'ın tepkilerine basında geniş yer ayrılmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir