Halk TV'ye en üst sınırdan 3. ceza

Gezi Parkı olaylarının aralıksız olarak yayınlayan Halk TV'ye 10 gün içinde 3 ceza kesildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gezi parkı direnişi sırasında yaptığı yayınlarla ilgi odağı haline gelen Halk TV'ye RTÜK bu kez en üst sınırdan ceza kesti.  Bir yayında sigara göründüğü gerekçesi ile kanal 146 bin lira ceza ödeyecek.

RTÜK, önceki gün HALK TV'ye 10 bin lira halkı yönlendirici yayın yaptığı gerekçesiyle 10 bin lira ceza vermişti. RTÜK, daha önce ise Duman'ın Gezi Parkı direnişinin simgelerinden biri olan "Eyvallah" parçası nedeniyle kanala uyarı cezası vermişti.

gercekgundem.com 'un edindiği bilgiye göre, RTÜK cezayı verirken, Halk TV'yi ''ulusal çapta yayın yapan kanal'' kategorisine soktu. Böylece, cezanın miktarını da yükseltme olanağı yaratıldı. Öte yandan, RTÜK'ün bir hafta içinde iki ceza kesmesi kanalın yöneticileri Hakan Aygün ile Şaban Sevinç tarafından masaya yatırıldı.

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün, RTÜK'ün yeni cezasını Facebook adresinden şu sözlerle duyurdu :

"HALK TV'YE RTÜK CEZALARININ ARDI ARKASI KESİLMİYOR! BU KEZ ''FİLM GÖRÜNTÜSÜNDE SİGARA GÖRÜNDÜ'' DİYE 146 BİN LİRA CEZA KESİLDİ! ŞERİAT DEVLETLERİ HARİÇ DÜNYANIN HİÇBİR ÜLKESİNDE ''SİGARA-İÇKİ'' GÖRÜNDÜ DİYE SANAT ESERİ SAYILAN FİLMLER MOZAİKLENMİYOR! RTÜK'ÜN CEZAYI HALK TV'Yİ ''UYDU KANALI DEĞİL ULUSAL YAYINCI'' SAYARAK EN ÜST DERECEDEN KESMESİ İSE ZATEN HEDEFİN HALK TV OLDUĞUNU ANLATIYOR!!!"

Bu konularda ilginizi çekebilir