Halka arz, ilk üç çeyrek sonunda 20'yi geçer

Ekiz Yağ ve Sabun, İMKB'de işlem görmeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ekiz Yağ ve Sabun Sanayii A.Ş., İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) İkinci Ulusal Pazar'da "EKIZ.E" koduyla işlem görmeye başladı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, İMKB işlem salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, halka arz sürecinin olumlu devam ettiğini belirterek, "Bunun ne kadar hoş olacağını bir iki sene içinde fazlasıyla göreceğiz" dedi.

Bu yıl içinde 13 hisse senedinin halka arz edildiğini kaydeden Akgiray, SPK'da işlemi devam eden 8 firma bulunduğunu bildirdi.

Akgiray, ilk üç çeyrek sonunda halka arz edilecek şirket sayısının 20'yi geçeceğini dile getirerek, referandumdan sonra sonbaharın hareketli olacağını düşündüğünü söyledi.

İMKB Başkan Yardımcısı Esin Akbulut da Ekiz Yağ ile birlikte bu yıl İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlayan şirket sayısının 5'e ulaştığını kaydetti.

İkinci Ulusal Pazar'ın 1995 yılında KOBİ'lerin sermaye piyasaları kaynaklarından faydalanmalarına olanak sağlamak için kurulduğunu ancak çok fazla talep görmediğini anlatan Akbulut, 2010'da canlı ve reel bir taleple karşılaştıklarını belirtti.

Ekiz Yağ ve Sabun Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Ekiz ise, 3 yıl önce Borsa'ya açılmakla ilgilenmeye başladıklarını ancak konjonktürden dolayı bunu ertelediklerini anlattı.

SPK'nın son dönemdeki çalışmalarının kendilerini motive ettiğini dile getiren Ekiz, kendilerinin de bununla beraber hızlı biçimde girişim başlattıklarını vurguladı.

Ekiz Yağ ve Sabun hisseleri seansın ilk dakikalarında 6,10-6,45 lira fiyat aralığında işlem görüyor.

İMKB daha önce, Ekiz Yağ ve Sabun Sanayii A.Ş.'nin 8-9-12-13 Temmuz 2010 tarihlerinde Birincil Piyasada halka arz edilmiş olan 2 milyon 48 bin 979 lira nominal değerli hisse senetlerinin, birincil piyasada gerçekleşen işlemlerin ağırlıklı ortalamasına göre bulunan 6,80 lira fiyat baz alınarak, bugün İkinci Ulusal Pazarında işlem görmeye başlamasına karar verildiğini duyurmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir