Halka arza çıkanlar hayal kırıklığına uğrayabilir

TSPAKB Başkanı Köksal, "Gelecek yıl ilk yarıda, küçük veya büyük, fazla halk arz olmayacağını görüyoruz. Çıkan da büyük ihtimalle hayal kırıklığına uğrayacaktır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) Başkanı Atilla Köksal, küresel piyasalardaki belirsizlik nedeniyle 2012 yılının ilk yarısında halka arz beklemediklerini belirterek, halka arza çıkanların da hayal kırıklığına uğrayabileceklerini söyledi.

TSPAKB'nin düzenlediği toplantıda konuşan Köksal, "Gelecek yıl bulutlu. Yılın ikinci yarısı iyi olacak mı, onu da göremiyoruz. Gelecek yıl ilk yarıda, küçük veya büyük, fazla halk arz olmayacağını görüyoruz. Çıkan da büyük ihtimalle hayal kırıklığına uğrayacaktır" dedi.

Borçlanma tarafında da gelecek yılın zor olduğunu kaydeden Köksal, 2012'de biraz daha yurt içinde tahvil piyasasının, TL tahvil ihraçlarının artacağını düşündüğünü ifade etti.

İMKB'nin şirketleşmesinin hızlı olması olumlu olur

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) yönetimindeki değişiklikle ilgili olarak da Köksal, "Eğer çok hızlı şirketleşme olur ve ardından da İMKB, dünya borsaları standartlarında çalışırsa, sektör olarak bunu olumlu görürüz. Ama bu proses uzarsa, 2-3 yıl sürerse de, geçmişten çok farkı olmaz" dedi.

Köksal, İMKB yönetimindeki değişiklikle ilgili olarak bunun 'ani gelen bir değişiklik' olduğunu belirterek, konuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'la da görüştüklerini belirterek, kendisinin de çok hızlı bir şekilde İMKB'nin şirketleşmesini gerçekleştirmek istediklerini ve önümüzdeki aylarda bu konuda kanun çıkacağını söylediğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir