Halkbank, anapara korumalı fon için talep topluyor

B tipi yüzde 100 anapara koruma amaçlı iki alt fon için bugünden itibaren 10 Kasım 2010 tarihine kadar talep toplanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Halkbank, B tipi yüzde 100 anapara koruma amaçlı iki alt fonunu piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Halkbank'tan yapılan açıklamada, yatırımcının tercihine göre ABD dolar kurunun (USD/TL) veya altının ABD doları cinsinden ons fiyatının (XAUUSD) yükselmesinden getiri sağlamayı hedefleyen alt fonlar için bugünden itibaren 10 Kasım 2010 tarihine kadar Halkbank şubelerinden talep toplanacağı belirtildi.

Başlangıçtaki yatırım tutarının bir kısmı ile getirisi belirlenmiş Hazine Bonosu, Devlet Tahvili alınacağından, fon sahiplerinin yatırım araçlarındaki değer kaybından etkilenmeyerek anaparaları için koruma sağlayabilecekleri dile getirilen açıklamada, minimum fon alış tutarının 3 bin TL olarak belirlendiği kaydedildi.

Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, fonla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Yüzde 100 anapara koruma amaçlı fonlar, düşük faiz ortamında yatırımcılar için alternatif bir getiri imkanı sağlayacak. Anaparasını kaybetmekten endişe duyan, ancak fiyatları piyasa koşullarında dalgalanma gösteren altın, döviz, hisse senedi vb. yatırım araçlarından sağlanabilecek getirilerden de mahrum kalmak istemeyen yatırımcılar bu fonu güvenle tercih edeceklerdir.

Bu tür anapara korumalı yatırım fonlarının ihracına yatırımcı ihtiyaçları paralelinde devam edeceğiz. Bu tür anapara korumalı fonların en önemli ayırt edici özelliği, başlangıçta belirli bir vade ile ihraç edilmeleri. Bizim fonlarımızda altın yaklaşık olarak 9 ay, ABD doları ise 6 ay vadelidir. Uzman ve tecrübeli fon yönetimimiz sayesinde müşterilerimize sunduğumuz güvenli yatırım imkanının büyük ilgi göreceğine inanıyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir