Halkbank önünde 'kutu'lu eylem

Halkbank genel müdürü Süleyman Aslan'ın gözaltına alınmasının ardından İzmir ve Tunceli'de Halkbank önünde ayakkabı kutularıyla eylem yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İzmir'de KESK'e bağlı memurlar Halkbank önüne ayakkabı kutularını bırakarak eylem yaptı. Bütçeden memura daha fazla pay isteğiyle eylem yapan memurlar, yürüyüşün ardından Halkbank önüne gelerek ayakkabı kutularını birbirine vurdu. Eylemin ardından ellerindeki ayakkabı kutularını banka önüne bırakan memurlar olaysız bir şekilde yürüyüşe devam etti.

KESK’ bağlı memurlar sabah saatlerinde İzmir’in ilçelerinden gruplar halinde Basmane’de toplanmak için harekete geçti. Bu arada Karşıyaka Çarşısı’ndan geçen bir grup memur İstanbul’da Halkbank’a yönelik yolsuzluk operasyonunda banka Genel Müdürünün evinde ayakkabı kutularından 4.5 milyon dolar çıkmasını protesto için banka şubesi önüne boş ayakkabı kutuları bıraktı. Bir süre eylemine devem eden memurlar daha sonra Basmane’ye geçti.

Halkbank önüne ayakkabı kutusu bırakma eylemi Tunceli'de de yapıldı. Hallkbank önünde toplanan memur ve vatandaşlar ellerindeki ayakkabı kutularını bankanın önüne bıraktı.

Ayakkabı kutularında 4.5 milyon bulunmuştu

Yolsuzluk, rüşvet ve kamu ihalelerine fesat karıştırma operasyonunda Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan gözaltına alınmıştı. Süleyman Aslan'ın evinde dün yapılan aramalar sonucunda ayakkabı kutusu içinde 4,5 milyon dolar bulunmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir