'Halkı korkutmaya çalışıyorlar'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yeni anayasa ve referanduma ilişkin, "Terörü bitireceğiz aldatmacası içinde anayasa değişikliğini vatandaşa kabul ettirmek istiyorlar. Hayır çıkarsa kaos olur diye halkı korkutmaya, baskı kurmaya çalışıyorlar." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanları toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

Yeni anayasa değişikliğinin iyi anlatılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu anayasa değişikliğini şu partiden bu partiden demeden bütün vatandaşlara gayet güzel dikkatli bir dille anlatılması lazım." dedi.

Kılıçdaroğlu, "Deniyor ki 'bu anayasa değişikliği ile çift başlılık ortadan kalkacak.' Bu doğru değil. Tam tersine çift başlılık bir anayasal kurum haline geliyor. Çünkü başkan seçilecek kişi hem Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil edecek hem de kendi partisinin genel başkanı olacak. İki şapkası olacak. Çift başlı olacak. Anayasa değişikliği bunu öngörüyor." diye konuştu.

"15 yıldır niye bitirmediler?"

İktidarın terör ile ilgili söylemlerini eleştiren Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Bu anayasa değişikliği geçerse terör bitecek deniyor. 15 yıldır bir parti yönetiyor. İstedikleri kanunu çıkarıyorlar. Terörü bitirme konusunda meclise gelen her yasa değişikliğine de evet dedik. 15 yıldır niye bitirmediler? Ellerinden tutan, engelleyen mi oldu? Terörü bitireceğiz aldatmacası içinde anayasa değişikliğini vatandaşa kabul ettirmek istiyorlar.

Bu anayasa değişikliği ile 'ekonomi iyi olacak' diyorlar. Siz ekonomide istikrar sağlayacaktınız da engel olan kim? E yapsaydınız. Bu da büyük bir aldatmaca"



Bu konularda ilginizi çekebilir