Hamas, Türkiye'de ofis açacak mı?

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Filistin davasının en güçlü destekçilerinden biri olduğunu belirterek, "Hamas ile Türkiye işbirliğinin nereye varacağının ileride görülecek bir şey" olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hamas'ın Türkiye'de siyasi büro açacağı iddialarını değerlendirirken, Türkiye'nin Filistin davasının en güçlü destekçilerinden biri olduğunu belirterek, "Hamas ile Türkiye işbirliğinin nereye varacağının ileride görülecek bir şey" olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, Hamas'ın Türkiye'de siyasi büro açacağına yönelik bugün gazetelerde yer alan haberlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gül, Türkiye'nin Filistin davasının en güçlü destekçilerinden biri olduğunu hatırlatarak, "Hamas da Filistin'de Gazze bölgesinde seçimlere girmiş seçimleri kazanmış siyasi bir oluşumdur. Türkiye ile temasları eskiden beri devam etmekte. Bu çerçevede çeşitli ziyaretle de olmakta. Ama bu ziyaretler neticesinde İşbirliğinin boyutları nereye varır bu ileride görülecek bir şey" dedi.

Gül'e Deniz Feneri davası savcıları Nadi Türkaslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren hakkında Sincan Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame ve hapis istemi de soruldu. Gül, yargı ile ilgili konuşmanın doğru olmadığına işaret ederek, "Her şey şeffaf bir şekilde olacağı için herhangi bir yanlışlık söz konusu olduğunda zaten bunlar tartışılır kamuoyunda. Açıkça görülür. Yargı konusu herkesin en çok dikkat etmesi gereken konudur" diye konuştu.

864 değil 1071 rakımlı tepe

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nün bahçesinde karda yürüyüş yaparken çekilen ve Facebook hesabından paylaştığı fotoğraflarla ilgili bir soruyu da yanıtladı. Çankaya Köşkü ile ilgili '864 rakımlı tepe' değerlendirmesini anımsatan Gül, "Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü Ankara'nın en yüksek tepesinde. Bu vesileyle bir şey söyleyeyim. Burası 1071 metre yükseklikte. Kamuoyunda farklı farklı şeyler söyleniyor. Anlamlı bir rakam. Kar da düşünce tabii Ankara'ya en çok oraya düşüyor. Dün Cuma'ya giderken çok güzel bir manzara vardı. Arkadaşlar 'birkaç resim çekelim' dediler. Onları da koydular anlaşılan. Yani 'koyacağız' dediler ben de 'koyun' dedim" açıklamasında bulundu.

>> İşte Köşk'ten kar manzaraları

 

Bu konularda ilginizi çekebilir