Hamitabat bir aylık gelirine satıldı

CHP'li vekil Kesimoğlu, Hamitabat santralinin yılda 1,2 milyar dolar getirmesine rağmen 105 milyon dolara özelleştirilmesini eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Bir aylık geçiş parasına boğaz köprüsü, İstanbul-İzmir otoyolu, Marmaray, üçüncü havalimanı, Kanal İstanbul satılır mı?  Mülkiyeli kardeşim, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir aylık vergi gelirine tüm vergi gelirlerini mültezime verir misin?" dedi.

Kesimoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kırklareli'nde yıllık geliri 1,2 milyar dolar olan Hamitabad Doğalgaz Çevrim Santrali'nin bir aylık geliri olan 105 milyon dolara satıldığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Özelleştirme Yüksek Kurulu üyelerine seslenerek, "Evinizi bir aylık kirasına satar mısınız?" diye soran Kesimoğlu, "Siz Türkiye'nin herhangi bir yerine gitseniz ve mal sahibine, 'aylık kirası bin lira olan evi, bana bin liraya sat deseniz' evini size satar mı? Sayın Başbakan'ın İstanbul'da villası var. Başbakan villasını bir aylık kirasına, ne kadar derse, bin-10 bin-100 bin TL  bana satar mı? Ben buna talibim, kaç para derse vereceğim" ifadelerini kullandı.

Kesimoğlu, şöyle konuştu:

"Bir aylık geçiş parasına boğaz köprüsü, İstanbul-İzmir otoyolu, Marmaray, üçüncü havalimanı, Kanal İstanbul satılır mı?  Mülkiyeli kardeşim, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir aylık vergi gelirine tüm vergi gelirlerini mültezime verir misin? ODTÜ'yi birincilikle bitiren, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı, ticareti Samanpazarı'nda babasının dükkanında tahsil etmiş Ali Babacan, baban bir entari parasına bir top kumaş verir miydi?

Kentsel dönüşüm adı altında Türkiye'nin en büyük rantını yaratan Erdoğan Bayraktar, bir kat parasına bir apartman verir misin? Bir ağaç parasına bir orman satılıyormuş, bir şezlong parasına sahil, birkaç kuruşa bir vatan toprağı satılıyormuş. Hamitabad Doğalgaz Santrali'ni bir aylık gelirine sattılar, yazıklar olsun ama bunun hesabını CHP iktidarında verecekler."

Kesimoğlu, vatandaşlara, "Ey benim evine ekmek götürmekten, çocuğunu karısını giydirmekten, üstüne de 'bugün de doyduk ya, Allah devlete zeval vermesin' demekten başka bir şey istemeyen güzel yurdumun çileli insanları; bir aylık kiranıza, bir naçar maaşınıza, bir lokma ekmeğinize, bir yensiz gömleğinize, bir tas ayranınıza, bir yamalı hırkanıza satıldınız, Allah taksiratınızı affetsin" diye seslendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir