Hanefi Avcı hakkında soruşturma açıldı

Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında, “Haliç’te yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat” isimli kitabındaki iddialardan dolayı soruşturma açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İçişleri Bakanlığı, Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında inceleme başlattı.

Bakanlık, Hanefi Avcı'nın yazdığı bir kitaptaki iddialarına ilişkin, iki mülkiye, bir polis başmüfettişini görevlendirerek inceleme başlattı.

Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, “Haliç’te yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat” isimli kitabında İstihbarat Daire Başkanlığı’nın aranması halinde cemaate ait özel dinleme ve izleme aygıtlarının bulunacağını iddia etti.

Avcı: Soruşturma açılmasını bekliyordum

Avcı, İçişleri Bakanlığınca hakkında başlatılan incelemeye ilişkin, "Soruşturma açılabilir, bekliyordum" dedi.

Avcı, şu anda kent dışında bulunduğunu ve Eskişehir'e gelmek üzere yola çıktığını belirtti.

"Haliç’te yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat”

Emniyet Müdürü Avcı, kitabında "Ergenekon" ve "Balyoz" davalarını, polis teşkilatının içindeki cemaatlerin nasıl örgütlendiğini, CHP eski lideri Deniz Baykal’ın istifasına yol açan kasedi, generalleri istifaya zorlayan telefon konuşması kayıtlarını ve Türkiye’yi derinden sarsan daha pek çok olayı sorguluyor.

Avcı, kitabında son dönemde gördüğü tabloyu şu şekilde tasvir ediyor; “Gördüğüm manzara korkunç; kadrolu devlet adamları devleti yönetmiyor, Emniyet Genel Müdürü, hatta İçişleri Bakanı haklı olduğunu bildiği bir kişiyi, doğruluğundan emin olduğu bir olayı ya da davayı savunamıyor, güvendiği ve inandığı adamları tuzağa düşürülüyor, haysiyetleri ile oynanıyor ama onlar bu kişilere sahip çıkamıyor. O zaman bu teşkilatı kim yönetiyor? Bu kamu gücünü kimler gasp etmiş kullanıyor, gücün sahibi olması gerekenler ellerindeki gücün gaspına neden ses çıkarmıyor, güçlerini geri almak için çabalamıyorlar?”

"Hepimiz dinleniyoruz"

“Dinleniyoruz, hepimizi dinliyorlar” korkusunu hiçbir zaman ciddiye almadığını ama kendisinin de kanunsuz şekilde dinlendiğini keşfettiğinde büyük bir şok yaşadığını anlatan Avcı, binlerce insanın aynı şekilde dinlendiğini, hâkimlere, savcılara bu kayıtlarla şantaj yapıldığını belirtiyor.

Kitabında pek çok konuya değinen Hanefi Avcı, "Ergenekon" davası ile ilgili şu açıklamaları yapıyor; “Ergenekon örgütünün varlığı konusunda yazılı belge, doküman, örgütsel faaliyet sayılabilecek bazı ilişkiler varsa da eylemleri konusunda hiçbir ciddi emare yoktur. Geçmişte Türkiye’de meydana gelen pek çok olayın (Malatya’daki Zirve Yayınevi Katliamı, Rahip Santoro Cinayeti) Ergenekon örgütü tarafından gerçekleştirildiği iddia edilerek epey bir süredir uydurma tanık vs. aranmaya başlandığı net olarak görülüyor. Amacın olayları aydınlatmak değil, Ergenekon’la irtibatlandırmak olduğu açıkça ortadadır.”

"İhbar ediyorum"

İhbarda da bulunan Avcı, devlete ait olanların dışında da izleme ve dinleme aletleri olduğunu söylüyor.

Avcı, “Kozmik odalarda birkaç gün süren aramalar yapıldı. Burada hangi şüphe ve delil vardı, hangi iddialar üzerine buralar arandı? Şimdi ben açıkça adres veriyorum, hukuksuz dinleme ve izlemeler var, bunları dilekçemde belirttim. İstihbarat Dairesi’nde cemaatin özel cihazları, elde ettikleri her türlü kanunsuz dinleme materyalleri mevcuttur, buralar neden aranmaz?

Kozmik odanın aranmasında kimliği belli olmayan bir ihbarcı vardı, burada da ben açıkça ihbar ediyorum. Bulunacak yerleri de söylüyorum. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi neden denetlenemez? İstihbarat Daire Başkanlığı’nda arama yapılsa, demirbaşa kayıtlı olmayan cemaatin kendine ait özel dinleme ve izleme aletleri bulunacağından hiç tereddüdüm yoktur” dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir