Haniye: Mavi Marmara sayesinde ambargoyu kırdık

Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı Haniye, Mavi Marmara olayı sayesinde Filistin'e uygulanan ambargonun kırıldığını, İsrail kuşatmasına karşı zafer kazanıldığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, Filistin tarihinde Mavi Marmara olayının önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Mavi Marmara şehitleri sayesinde biz ambargoyu kırdık ve İsrail'in bu kuşatmasına karşı da zafer kazandık" dedi.
Haliç Tersanesi'nde bulunan Mavi Marmara gemisinin önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Haniye, Mavi Marmara olayında tarihte hiç görülmemiş bir korsanlık olayı ile karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.
İsrail'in bu saldırıyla bütün dünyaya mesaj vermek istediğini, Filistin halkına olan desteği kırmayı amaçladığını bildiren Haniye, şunları kaydetti:
"Mavi Marmara şehitleri sayesinde biz ambargoyu kırdık ve İsrail'in bu kuşatmasına karşı da zafer kazandık. Mavi Marmara şehitlerinin kanları Gazze sahillerine kadar ulaştı ve Gazze halkının gönüllerini kuşattı. Mavi Marmara sayesinde Türkiye'nin rolünü, tarihi misyonunu yeniden hatırladık, Türkiye kendi rolüne tekrar döndü. Biz buradan bütün dünyaya şunu ilan etmek istiyoruz; ey işgalci kuvvetler, ey İsrail, belki siz Mavi Marmara'nın Gazze sahillerine ulaşmasını engellemiş olabilirsiniz ama bugün görüldüğü gibi Gazzeliler Mavi Marmara'ya ulaşmış durumda."
Haniye, Mavi Marmara olayının unutulmaması için Gazze Limanı'nda bir yer yaptıklarını ve bu yeri Mavi Marmara şehitleri olarak isimlendirdiklerini kaydederek, "9 ayrı bölüm yaptık ve her bir bölüme ayrı bir şehidin adını koyduk. Bizim üzerimizindeki sorumluluğu sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir