Hava korsanı bombayla tehdit etmiş

Ukrayna-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişiminde bulunan hava korsanının, uçağı Soçi'ye kaçırma girişiminde bulunduğu belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, dünkü operasyonda çıkan arbedede hafif yaralanan Ukrayna vatandaşı Artem Kozlov'un (44) İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki ifade alma işlemi devam ediyor.

Ülkesindeki ve Rusya'daki tutukluların serbest bırakılması için bu eylemi gerçekleştirdiği belirtilen Kozlov'un terör kaydının tespit edilmediği kaydedildi.

Kozlov'un kasti olarak Türk uçağını tercih etmediği, ilk kalkan uçak olduğu için bilet alıp bindiğini, başka ülkenin uçağı olsaydı ona bineceğini söylediği bildirildi. 

Türkiye'ye 2013 yılında turist olarak geldiği öğrenilen Kozlov'un emniyetteki işlemlerinin yarın tamamlanması bekleniyor.

Yarın tekrar sağlık kontrolünden geçirilecek olan Kozlov'un daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmesi öngörülüyor.

Operasyondan detaylar

Kozlov'un uçakta ayağa kalkarak kargo bölümünde bomba olduğunu ve elindeki telefonla bombayı patlatacağını dile getirerek, uçağı Soçi'ye kaçırma girişiminde bulunduğu belirtildi.

Elindeki telefonla bombayı etkin hale getireceğini ifade eden Kozlov'a istediğini yapacağını söyleyen pilotun, uçağı Soçi yerine Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirdiği kaydedildi.

Uçağın Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin hemen harekete geçtiği, Kozlov ile 5 kişilik bir ekip müzakere yürütürken bir yandan da özel harekat uzmanlarının kargo bölümünü incelediği bildirildi.

İnceleme devam ederken, uçaktaki yolcuların boşaltılması için anlaşmaya varıldığı, yolcuların tahliyesi sırasında süren aramalarda patlayıcı madde bulunmadığı ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir