Hava sıcaklığı azalacak

Hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Bu arada Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Bayburt çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, iç ve doğu bölgeler ile Karadeniz'in kıyı kesiminde kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, İç Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yer yer kuvvetli olarak (30-50 Km/s) esmesi bekleniyor.

Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, dolu, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

Bazı illerde hava durumu

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu, zamanla Anadolu yakası gök gürültülü sağanak yağışlı (29)
ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra gök gürültülü sağanak yağışlı (28)
İZMİR: Az bulutlu ve açık (34)
ADANA: Az bulutlu ve açık (33)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık (36)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı (26)
ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı (25)
VAN : Parçalı ve az bulutlu (26)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (37)

Bölgelerde hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu; zamanla Kocaeli, Sakarya ve Bilecik ile İstanbul'un Anadolu yakasının akşam saatlerine kadar aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.
EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Çankırı ile Eskişehir'in kuzey ilçelerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında, kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Bayburt çevrelerinin aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeydoğusunun aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir