Hava sıcaklıkları yükselecek

Sıcaklıklar İç bölgelerde mevsim normallerinin 1 ile 3 derece üstünde seyredecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 ANKARA - Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. İç bölgelerde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur), İç Anadolu’nun batısı (Ankara, Eskişehir, Konya), Doğu Anadolu’nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari) ile Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Bolu, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esecek.

Yağış uyarısı

Yağışların, Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım düşmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir