Havaş, apron güvenliği için yatırım yapacak

Havaş ile Katron arasındaki işbirliği anlaşması kapsamında yıl içinde İstanbul ve Antalya Havalimanları modellenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş (Havaş), apron içerisinde özel eğitim gerektiren ekipmanlar için simülatör merkezi oluşturmak üzere Koç Bilgi Grubu'ndan Katron ile işbirliği yapacak.

Havaş'tan yapılan yazılı açıklamada, Katron'un işbirliğiyle İstanbul ve Antalya havalimanlarında kurulacak simülasyon merkezlerinde eğitim esnasında meydana gelebilecek birçok kaza riskinin ortadan kaldırılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamada, Havaş ile Katron arasındaki işbirliği anlaşmasının 7 Mayıs'ta imzalandığı belirtilerek, yıl içinde İstanbul ve Antalya Havalimanlarının modelleneceği ve uçak çekme-itme aracı ile bagaj-traktör simülatörlerinin hazırlanacağı projeye, 2011 ve 2012 yıllarında da yeni ekipmanlarla devam edilmesinin öngörüldüğü ifade edildi.

Gerçek ekipmanlarla yapılan eğitimlerin simülasyon ortamına taşınması ile birçok kaza riskinin ortadan kaldırılacağı vurgulanan açıklamada, projenin eğitim amaçlı yakıt ve kullanım maliyetini de en aza indireceği belirtildi.

Açıklamada, Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel'in, projenin, güvenliği artırırken, zaman, personel ve maliyet tasarrufu sağlayacağını ifade ettiği bildirildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir