'Hayır çıkarsa başbakan kurtulacak'

CHP'li Baykal, referandumdan hayır çıkması halinde başbakan ya da cumhurbaşkanının değişmeyeceğini, tam tersine, başbakan ve hükümetin kurtulmuş olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin Zeytinburnu'nda düzenlediği referandum toplantısına katıldı.

Baykal toplantıda yaptığı konuşmada, "Bugün burada bir siyasi parti toplantısı yapmıyoruz, bir siyasi parti tartışması içinde değiliz. Burada siyaset yapmak için değil bir vatan görevi yapmak için bir aradayız. Türkiye'nin bütün insanlarını daha iyi günlere taşıyacağına inandığımız bir anayasal düzeni savunmak için bir arada bulunuyoruz" dedi.

Türkiye'de halkın yeni anayasa talebi olmadığını söyleyen Baykal, "Niçin Türkiye birden bire bir anayasa krizi içine çekildi. Böyle bir anayasal arayışın, talebin, ihtiyacın hanelerde, okullarda, dükkanlarda, fabrikalarda, sokakta ortaya çıktığına tanık olduk mu? Böyle bir milli ihtiyaç mı var, talep mi var? Bu anayasa taslağı tepeden inme bir anayasa taslağıdır. Bu anayasa taslağı, milletin ihtiyacından kaynaklanan, milletin talebinden kaynaklanan, milletin arayışından kaynaklanan bir anayasa arayışı değildir. Dayatma bir anayasadır, tepeden inme bir anayasadır." şeklinde konuştu.

"'Hayır'ı terörize etmeye çalışıyorlar'"

Baykal, "Bugün Türkiye'de giderek yükselen, kabaran 'anayasaya hayır' dalgası var. Bu Türkiye'nin her yerinde var. Bunu anlamak lazım. Bu siyasi bir partinin organize ettiği, yönlendirdiği 'hayır' dalgası değildir. Bu 'hayır' milletin, halkın hayrıdır." diye konuştu.

Halkın tepkisinin terörize edilmeye çalışıldığını ifade eden Baykal, "Şimdi bu tepkiyi etkisiz kılmak için buna uydurma sahipler bulmaya çalışıyorlar. Bu halkın tepkisini, milletin tepkisini, toplumun içinden gelen, yürekten gelen, akıldan gelen bu tepkisini siyasallaştırmaya, terörize etmeye çalışıyorlar. Yok PKK'lılarmış, yok FETÖ'cülermiş, vatan hainleriymiş. Türkiye'yi bugünlere getiren o güzellikleri savunmak için herkes 'hayır' diyor" dedi.

Referandumdan hayır çıkması halinde başbakan ya da cumhurbaşkanının değişmeyeceğini söyleyen Baykal, "Hayır çıktığı zaman, cumhurbaşkanı değişmeyecek, başbakan değişmeyecek, hükümet değişmeyecek. Hatta tam tersine, başbakan ve hükümeti kurtaracağız. Başbakan da, Bakanlar Kurulu da kurtulacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir