”Hayırsızlara 'hayır' diyerek onlara ilk şamarı indirmiş olun”

Kılıçdaroğlu, 12 Eylülde yapılacak referanduma ilişkin olarak konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
PÜTÜRGE - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylülde yapılacak referanduma ilişkin olarak, "Hayırsızlara 'hayır' diyerek onlara ilk şamarı indirmiş olun" dedi.
Kılıçdaroğlu, Malatya'ya gerçekleştirdiği yurt gezisi kapsamında Pütürge ilçesinde belediye tarafından yapılan Atatürk Bulvarı'nın açılışını gerçekleştirdi.
Açılışın ardından vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, Pütürge'ye ilk kez geldiğini ifade ederek, ikinci kez başbakan olarak gelme dileğinde bulundu.
Pütürge Belediyesi'nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla başarılı çalışmalar yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, "Çünkü, o, kul hakkı yemedi, size hizmet verdi. Ben de size söz veriyorum; yeni bir anlayışla yola çıktık. Biz size hizmet etmek istiyoruz. Halk devrimini yapacağız, halkı iktidara getireceğiz" diye konuştu.
Siyasette zenginleşmeyeceklerini, daima önce halkı düşüneceklerini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, kul hakkı yemeyeceklerini, ancak halk yetki verirse kul hakkı yiyenlerden mutlaka hesap soracaklarını söyledi.
"Halkın ayak sesleri"
İktidarın halkın ayak seslerini duyarak korkuya kapıldığını ileri süren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şimdi bunlar anayasa değişikliği getiriyorlar. Niye biliyor musunuz? Daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi için değil, 'halkın ayak sesleri geliyor, en iyisi Yüce Divan'a kendi hakimlerimizi getirelim, bizi beraat ettirsinler' diye... Burada söz veriyorum; nereye kaçarlarsa kaçsınlar, bize yetki verin onlardan hesap soracağız. 
Referandumda 'hayır' verirseniz, onların kaçacak delikleri olmayacak. 12 Eylül geliyor, oyunuz inşallah hayırlı olur. Hayırsızlara 'hayır' diyerek onlara ilk şamarı indirmiş olun. Bu ülkeyi, halkı, onurlu Türkiye'yi düşünen bir Türkiye'yi ayağa kaldırmak istiyorsak, Halk Partisi'ni iktidar yapmak zorundayız."
35. madde ile ilgili düzenleme
Öte yandan Kılıçdaroğlu, Malatya'ya gerçekleştirdiği yurt gezisi kapsamında, Yazıhan ilçesi'ne bağlı Fethiye beldesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesine ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları hatırlatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Sayın Başbakan herhalde Başbakan olduğunu unuttu. Parlamentoda yeterli çoğunluğu da var. Bizim önerimiz gayet açık. Bizim arkamıza sığınıp bir yasal düzenleme beklentisi içine girmesin. Parlamentoda çoğunluğu var. Parlamento şu anda tatil. Biz parlamentoyu davet etsek de yeterli milletvekili sayımız yok. Ama Sayın Başbakan, Başbakanlık Hukuk Müşavirliğine talimat verir, 35. madde ile ilgili düzenleme gelir Parlamentoya. Biz de Parlamentoda gerekli desteği veririz. Yani Sayın Başbakan başka gerekçelerin arkasına sığınmasın. Bizim söylemimiz çok net, çarpıtmasın, gereği neyse yerine getirsin. Onlar şikayet etmiyor muydu? Biz de onların şikayetini gidermeye söz verdik. Gidereceğiz, getirsinler."
Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Saadet Partili Şevket Kazan'ın görüşmesine ilişkin bir soruyu yanıtlarken de görüşmeden haberdar olduğunu, ancak içeriğini bilmediğini söyledi.
Görüşmeden daha önce haberdar olmadığını da belirten Kılıçdaroğlu, Sav ve Kazan'ın uzun yıllar parlamentoda çalıştığını, görüşmelerine farklı bir anlam yüklememek gerektiğini ifade ederek, "Sayın Kazan konuşursa içeriğini öğrenmiş oluruz. Ben de Ankara'ya gittiğimde Sayın Genel Sekreter ile görüşürüm" dedi. 
Bir başka gazetecinin, "Başbakan Erdoğan, Anayasa değişikliğine destek vermeyenleri darbeci olmakla suçluyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, şu karşılığı verdi:
"Darbe söylentilerinin arkasına sığınan Sayın Erdoğan'dır. Recep Bey'e açık çek verdim, artık bir daha darbe söylentilerinin arkasına sığınmasın. En son şikayet ettiği neydi? İç Hizmet Yasası'nın 35. maddesi. Onu getirsin, değiştireceğiz. Ne söylerse elindeki bütün mağduriyet söylemlerini elinden almaya kararlıyız. Çünkü, O, halka hizmet etmek istemiyor. Halkın gündemini halkın elinden almak istiyor. Biz halkın gündemi gerçekten parlamentoya yansısın diye, Sayın Başbakan'ın yarattığı bütün yapay gündemleri elinden almak istiyoruz. Neden şikayet ediyorsa getirsin parlamentoya. Ama bizim şikayetlerimiz var, işsizlikten yana, çiftçiden yana, emekliden, esnaftan, sanayiciden yana şikayetlerimiz var. Bunlarla ilgili Recep Bey'in şikayetleri yok. Onlarla ilgili şikayetleri olursa, Parlamentoya getirsin, yoksa seçimlerden sonra biz geleceğiz ve bu şikayetlerin tamamını gidereceğiz. Biz birilerinin, belli söylemlerin arkasına saklanmayacağız. Özümüz de sözümüz de bir olacak."
Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "Son zamanlarda maden alanları birilerine peşkeş çekiliyor. Bununla ilgili düşünceniz nedir?" sorusu üzerine de CHP olarak Türkiye'nin stratejik öneme sahip maden alanlarını çok iyi bildiklerini, bunlara ilişkin parti programında unsurların yer aldığını, iktidara geldiklerinde bunları da hayata geçireceklerini söyledi. 
Bu konularda ilginizi çekebilir