Hazine 'samuray' ihracı için yetki verdi

Hazine JBIC garantili tahvil ihracı olanaklarını araştırmak için Daiwa Securities Capital Markets, Nomura Securities ve SMBC Nikko Securities'e yetki verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hazine yen piyasasında JBIC garantili tahvil ihracı olanaklarını araştırmak için Daiwa Securities Capital Markets, Nomura Securities ve SMBC Nikko Securities'e yetki verdiğini açıkladı.

Hazinenin yapacağı olası bir tahvil ihracında vade, ihraç tarihi veya ihraç büyüklüğünün belli olmamasına rağmen Thomson Reuters servislerinden IFR'da yer alan bilgiye göre Japon bankacılar 100 milyar yene  (yaklaşık 1.26 milyar dolar) kadar 10 yıl vadeli bir tahvilin ihraç edilebileceği görüşündeler.

Japon bankacılar Nisan ayında sona eren mali yıldan önce ihracın tamamlanabileceğini, fiyatlamanın ise Mart ayı ortasında ise oluşabileceğini belirtiyorlar.

Bu yıl uluslararası piyasalardan tahvil ihracı yoluyla 4.5 milyar dolar finansman sağlaması öngörülen Türkiye, Ocak ve Şubat ayında toplam 2.5 milyar dolar tutarındaki dolar cinsi 10 yıl vadeli eurobond ihracıyla borçlanmıştı.

(Reuters)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir