Hazine 'tahvil artırımı'nda 1 milyar dolar sattı

30 Mart 2021 vadeli tahvil ihracıyla en düşük maliyetli borçlanmanın yapıldığı duyuruldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hazine, 2010 yılı dış borçlanma programı çerçevesinde, 30 Mart 2021 vadeli tahvilin dün çıktığı artırımında (reopening) 1 milyar dolar ihraç yaptı.

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, 2010 yılı dış borçlanma programı çerçevesinde, 30 Mart 2021 vadeli tahvilin artırımı için dün Barclays Capital ve Goldman Sachs bankalarına ortak lider bankalar olarak yetki verildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, anılan ihracın tamamlandığı, ihraç miktarı 1 milyar dolar olarak gerçekleştiği ifade edilerek, kupon oranının yüzde 5,625 olan söz konusu tahvilin yatırımcıya getirisinin yüzde 5,25 olduğu belirtildi.

Bu ihraçla, bugüne kadar Hazine tarafından dolar piyasasında yapılan en düşük maliyetli borçlanma gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Tahvile dünyanın çeşitli bölgelerindeki 23 ülkeden ihraç tutarının yaklaşık 5 katı talep gelmiştir. Tahvilin yüzde 33'ü ABD'deki, yüzde 20'si İngiltere'deki, yüzde 14'ü diğer Avrupa ülkelerindeki ve yüzde 30'u Türkiye'deki yatırımcılara satılmıştır. Tahvile gösterilen talebin miktar ve kalitesi, yatırımcıların ülkemiz ekonomisine olan yüksek güvenini yansıtmaktadır.

Söz konusu ihraç ile 2010 yılı içinde yapılan borçlanma tutarı 6 milyar dolar olmuştur. İhraca ilişkin tutar 5 Ağustos 2010 tarihinde hesaplarımıza girecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir